NavMenu

Ening iz Nikšića gradi postrojenje za preradu pitke vode na Bogiševcu - Vrijednost radova veća od 400.000 EUR

Izvor: eKapija Utorak, 31.08.2021. 11:33
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: mady70/shutterstock.com)Ilustracija
Danas je potpisan ugovor između Opštine Pljevlja i Ening doo iz Nikšića koji se odnosi na izvođenje radova na izgradnji postrojenja za preradu pitke vode "Bogiševac".

Izvođač radova obavezao se da u roku od 150 dana od dana uvođenja u posao izvede radove na izgradnji postrojenja koje pitkom vodom koje snabdijeva gradska naselja Guke, Bogiševac, Dolovi, Deveta, Krejino vrelo i Židovići.

Ukupna ugovorena vrijednost radova sa uračunatim PDV – om je 408.175,64 eura.

Ovo je jedan od kapitalnih projekata za koji je lokalna samouprava izdvojila sredstva u 2021. godini, čime je ušla u ispunjavanje strateških ciljeva od kojih je primarni poboljšanje kvaliteta vodosnabdijevanja grada.

Izgradnjom postrojenja za preradu pitke vode na Bogiševcu značajno će se poboljšati vodosnabdijevanje visoke gradske zone, imajući u vidu da se tretman vode sa Jugoštice, koja je tokom zimskih mejseci zamućena, ne vrši, već se hloriše u postojećem rezervoaru uz pomoć standardnog kompleta za gasno hlorisanje i injektorske pumpe.

Postojeći rezervoar na Bogiševcu sagrađen je 1980. godine i obezbjeđuje vodosnabdijevanje više gradske zone. U rezervoar gravitaciono dotiče voda sa izvora Jugoštica, koji je udaljen 7,5 km od Pljevalja. U okviru ovog sistema, nalazi se i pumpna stanica " Podbogiševac" koja se koristi periodično, u zavisnosti od potreba tj. u sušnim mjesecima, kada je izdašnost izvorišta Jugoštice na minimumu.


Naručilac posla, odnosno Opština Pljevlja, ugovornim odnosom definisala je da je izvođač dužan da izvede radove na mašinskim instalacijama, građevinsko – zanatske, elektrotehničke, kao i geodetske radove u skladu sa tehničkom dokumentacijom – stručno i kvalitetno i u skladu sa ugovorenim dokumentima i ponudom dostavljenom u tenderskoj proceduri.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Saobraćaj, IT, Telekomunikacije

Olakšica za vozače: Uz elektronsku naplatu putarine, uskoro bez zadržavanja na putevima u Srbiji

Vozačima u Crnoj Gori, uskoro će biti dostupna mogućnost da sa sopstvenim tag uređajem elektronski plaćaju putarinu kako u Crnoj Gori tako i na cestama u Srbiji, što će značiti manje zadržavanje i brži protok saobraćaja. Kako za portal Kolektiv me objašnjava Ana Palibrk iz preduzeća Monteput, riječ je platfortmi Toll for all (T4A) – Putarina za sve, koja podrazumijeva da se sa jedinstvenim tag uređajem može putovati kroz više

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.