NavMenu

Podgorica uskoro dobija novi simbol grada - Most na Jugozapadnoj obilaznici spojio obale Morače, u toku pripreme za izgradnju pilona (VIDEO)

Izvor: eKapija Srijeda, 03.02.2021. 15:53
Komentari
Podeli
(Foto: Youtube.com/Screenshot/Glavni grad Podgorica)
Rasponska konstrukcija na mostu u okviru Jugozapadne obilaznice koja povezuje Petrovački i Cetinjski magistralni put završena je naguravanjem petog segmenta čime je konstrukcija mosta ukupne dužine 150 metara zauzela projektovani položaj.

- Završetkom ovih radova obale rijeke Morače na ovom mjestu spojene su konstrukcijom mosta, a već su u toku pripremni radovi na izgradnji pilona, kao i ugradnji čeličnih kosih kablova i pristupa mostu. Dužina pilona je 31 metar, a biće ugrađeno sedam čeličnih kablova koji nose konstrukciju mosta - saopšteno je iz PG Biroa.

Most će biti opremljen, kako elektro i vodovodnom instalacijom, tako i dekorativnom rasvjetom jer se ovakvi tipovi mostova projektuju kao jedinstven simbol u prostoru, kako danju tako i noću.

Iz Glavnog grada podsjećaju da je Jugozapadna obilaznica saobraćajnica bulevarskog tipa sa mostom, duga gotovo 3,5 km, vrijednosti preko 15 mil EUR. Sredstva za njenu realizaciju obezbijeđena su zahvaljujući dugogodišnjoj saradnji Glavnog grada i Međunarodne finansijske korporacije.

- Radove na ovom projektu izvodi kompanija Bemax koja svakako opravdava reputaciju kvaliteta i ažurnosti. Takođe, pored nesumnjivog saobraćajnog značaja ove saobraćajnice, njen mnogo veći značaj ogleda se u budućem funkcionisanju sistema za prečišćavanje otpadnih voda. Na ovoj saobraćajnici, odnosno ispod nje se nalazi čvorište primarnih kolektora koji će odvoditi otpadne vode do budućih postrojenja koje će se graditi u neposrednoj blizini - zaključuje se u saopštenju.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Građevina, Turizam, sport, kultura

Izgradnja turističkog kompleksa Otrant Reefs na Velikoj plaži počinje sledeće nedelje

Naredne sedmice počeće izgradnja turističkog kompleksa Otrant Reefs na Velikoj plaži u Ulcinju, prenosu portal Ul-Info. - U subotu, 6. aprila, biti svečano postavljen kamen-temeljac za turistički kompleks Otrant Reefs na Velikoj plaži. Najavljeno je da će se ovaj kompleks prostirati na preko 40.000 kvadrata, te da će imati dva hotela sa 5 zvjezdica i 23 vile, te brojnim drugim pratećim sadržajima uz Port Milenu - prenosi portal.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.