NavMenu

Raspisan međunarodni poziv za dodjelu grantova za klimatske i projekte zaštite biodiverziteta - Organizacijama dostupno od 60 do 100 hiljada EUR

Izvor: Balkan Green Energy News Subota, 09.01.2021. 12:28
Komentari
Podeli
(Foto: Pixabay)
Njemačko Savezno ministarstvo za životnu sredinu, zaštitu prirode i nuklearnu bezbjednost (BMU) objavilo je međunarodni poziv za male grantove za male i lokalne organizacije iz 142 partnerske zemlje, uključujući Crnu Goru, Srbiju, Albaniju, BiH, teritoriju KiM, Sjevernu Makedoniju, i Tursku.

Drugi međunarodni poziv za male donacije objavljen je u okviru Međunarodne klimatske inicijative (eng. International Climate Initiative IKI) i dio je projekta Izgradnja kapaciteta i finansiranje za nacionalne i lokalne aktivnosti u vezi sa klimom i biodiverzitetom. Postupak selekcije i isplatu sredstava vodi Deutsche Gesellschaft fur Internationale Zusammenarbeit (GIZ), piše Vladimir Spasić za Balkan Green Energy News.

Rok za prijavu je 9. februar 2021.

Poziv nudi donacije u rasponu 60.000-100.000 EUR za projekte u sledećim oblastima:
  • Ublažavanje emisija gasova sa efektom staklene bašte,
  • Prilagođavanje efektima klimatskih promjena,
  • Očuvanje prirodnih apsorbera CO2/REDD plus program i
  • Očuvanje biodiverziteta.
Finansiranje može da bude uvećano do 200.000 EUR za projekte koji uključuju aktivnosti za ublažavanje i prilagođavanje. Trajanje projekata mora biti između šest i 24 mjeseca.

Grantove mogu dobiti samo neprofitne organizacije ili profitne organizacije koje nude neprofitni projekat.

Da bi ispunio uslove, projekat mora biti lociran u nekoj od zemalja sa liste DAC ODA koju objavljuje Organizacija za ekonomsku saradnju i razvoj (OECD).

Organizatori očekuju veliki broj prijava, pa naglašavaju da samo ograničeni broj predloga projekata može biti izabran tokom svakog od predstojećih poziva za dodjelu grantova, što je približno 20-35 godišnje, navodi se u oglasu (IKI Small Grants).

Fokus oglasa je pružanje podrške primeni Okvirne konvencije Ujedinjenih nacija o klimatskim promenama (UNFCCC) u okviru sprovđenja Pariskog sporazuma, kao i Konvenciji o biološkoj raznolikosti (CBD) u rešavanju problema globalnog narušavanja biodiverziteta (Aichi ciljevi i ciljevi budućeg Globalnog okvira za biodiverzitet nakon 2020. godine).
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Energija

Data saglasnost na projekat povećanja energetske efikasnosti u domaćinstvima

Vlada je na današnjoj sjednici dala saglasnost za projekat povećanja energetske efikasnosti u domaćinstvima. Ministar energetike i rudarstva, Saša Mujović, objasnio je da povećanje energetske efikasnosti znači ekonomičnije i racionalnije korišćenje resursa. - Povećanje energetske efikasnosti možemo doživjeti kao značajno sredstvo kako da smanjimo naše mjesečne izdatke po osnovu utrošene električne energije - rekao je Mujović.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.