NavMenu

Za podršku ženskom preduzetništvu u Budvi 75.000 EUR - Prijave do 5. novembra

Izvor: eKapija Četvrtak, 22.10.2020. 15:10
Komentari
Podeli
(Foto: Pixabay.com/Tumisu)
Sekretarijat za investicije Opštine Budva raspisao je javni poziv za raspodjelu sredstava opredijeljenih za podršku ženskom preduzetništvu. Kako je saopšteno u konkursu, za ovu namjenu oredijeljeni je 75.000 EUR za 2020. godinu, a maksimalan iznos dodijeljenih sredstava za jednu biznis ideju ne može iznositi više od 20% od ukupnog iznosa predviđenog budžetom za ovu namjenu.

Preduzetnica može konkurisati za ukupan iznos ili dio sredstava za realizaciju aktivnosti ili biznis ideje i dužna je to da naznači. Jedna preduzetnica može konkurisati sa najviše dvije ideje, ali može biti podržana samo jedna.

Konkurs je otvoren od danas, tačnije od 22. oktobra do 5. novembra 2020. godine.

Konkurs je namijenjen ženama koje žele da započnu vođenje sopstvenog preduzeća ili djelatnosti, ko i ženama koje su kao fizička lica registrovane kod nadležnih organa za obavljanje privrednih djelatnosti, odnosno ženama preduzetnicama i privrednim društvima u kojima su žene nosioci biznisa, sa prebivalištem na teritoriji opštine Budva.

- Ukoliko žena podnosilac prijave nema registrovanu djelatnost, u slučaju da joj sredstva budu odobrena, mora svoju djelatnost registrovati u neki od oblika koji predviđa Zakon o privrednim društvima ili na način definisan pravilima djelatnosti kojom namjerava da se bavi, najkasnije do dana potpisivanja ugovora - navodi se u konkursu.

Sredstva se raspodjeljuju za biznis ideje kojima se podstiče ekonomski razvoj opštine, predviđa samozapošljavanje i otvaranje novih radnih mjesta, podstiče razvoj poljoprivrede i ruralnih područja, stvaraju uslovi i podstiče razvoj turizma, doprinosi afirmaciji i valorizaciji kulturnog potencijala, tradicije i kulturne posebnosti opštine, podiže nivo očuvanja urbane kultue i očuvanje kulturne baštine, doprinosi očuvanju životne sredine i održivog razvoja.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Saobraćaj

Biće rekonstruisani svi pružni prelazi od Bara do granice sa Srbijom

U naredne dvije godine svi pružni prelazi od Bara do granice sa Srbijom biće rekonstruisani, saopštio je ministar saobraćaja i pomorstva Filip Radulović. U emisiji "Dobro jutro Crna Goro" kazao je da upravo prelazi na prugama predstavljaju veliki problem kada je riječ o bezbjednosti u željezničkom saobraćaju . - Podaci su, nažalost, alarmantni. U zadnjih šest godina došlo je do 319 vanrednih događaja, od čega 21 sa smrtnim

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.