Švajcarska kancelarija za saradnju u Republici Srbiji


Osnovni podaci
POTPUNI NAZIV
Švajcarska kancelarija za saradnju u Republici Srbiji
ADRESA
Francuska 6/ II, 11000 Beograd
Odgovorno lice
Isabel Perich

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima.
Da bi mogli pogledati kompletne informacije, ulogujte se:
Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE
Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE
Vijesti
Tenderi
Opis djelatnosti
Švajcarska kancelarija za saradnju u Srbiji je otvorena u Beogradu 1991. godine. Ovu kancelariju zajednički vode Švajcarska agencija za razvoj i saradnju (SDC) i Državni sekretarijat za ekonomske poslove pri Ministarstvu za ekonomske poslove (SECO) u okviru Švajcarske ambasade u Srbiji (Embassy of Switzerland to Serbia) i ona ima ključnu ulogu u ostvarivanju saradnje između Švajcarske i Srbije.

Ona je posrednik između strateškog planiranja i praktičnog sprovođenja, kao i između partnera u Švajcarskoj i Srbiji. Na čelu Kancelarije za saradnju nalaze se dva švajcarska stručnjaka (direktor za Srbiju - Isabel Perich; zamenik direktora za Srbiju - Nadia Bohli) i 11 lokalno zaposlenih službenika zaduženih za program, administraciju i logistiku.

Ciljevi i sprovođenje
Kancelarija za saradnju usklađuje aktivnosti organizacija SDC i SECO u Srbiji sa nadležnim centralnim i lokalnim vlastima i partnerima kao i sa institucijama zaduženim za njihovo sprovođenje i ostalim donatorima.

Osnovne uloge i zadaci Švajcarske kancelarije za saradnju u Srbiji su:
Kontrola, nadzor i izveštavanje, naročito o prilikama vezanim za programe i projekte, kao i o njihovom trenutnom napredovanju u okviru određenih domena i vezano za teme od prioritetnog značaja u Srbiji;
Usklađivanje sa zemljom, politički dijalog, koordinacija donatora;
Predstavljanje i odnosi s javnošću

Pružanje pomoći i usluga u sprovođenju projekata osmišljenih od strane organizacija SDC i SECO, kao i drugih švajcarskih kancelarija, međunarodnih stručnjaka i delegacija koje posećuju Srbiju.

Vijesti