Regionalna privredna komora Južnobačkog upravnog okruga


Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima.
Da bi mogli pogledati kompletne informacije, ulogujte se:
Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE
Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE
Opis djelatnosti
Regionalna privredna komora Novi Sad osnovana je 9. juna 1975. godine, kao interesna, samostalna i poslovno-stručna organizacija privrednih subjekata. Danas je Regionalna privredna komora Novi Sad deo jedinstvenog komorskog sistema u Republici Srbiji.

Regionalna privredna komora Novi Sad obuhvata teritoriju 12 opština Južnobačkog okruga: BAČ, BAČKA PALANKA, BAČKI PETROVAC, BEČEJ, BEOČIN, NOVI SAD, SRBOBRAN, SREMSKI KARLOVCI, TEMERIN, TITEL, VRBAS I ŽABALJ (detaljanije informacije o opštinama možete pogledati na linku O REGIONU-OPŠTINE).

Članovi Regionalne privredne komore Novi Sad su preduzeća, banke, osiguravajuća društva, radnje i udruženja, koja imaju sedište u Južnobačkom okrugu i povezana su zajedničkim poslovnim interesima.

Organi i tela Komore su: Skupština Komore, Upravni odbor, Nadzorni odbor, Komisija za izbore i imenovanja i Predsednik Komore. Kao nezavisni organ, u Komori je obrazovan Sud časti.

Aktivnosti Komore se realizuju kroz rad Stručnih službi, organizovanih u službama računovodstva i tehničke podrške, kao i sedam centara.