Vode Vojvodine Novi Sad


Veliko preduzeće
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima.
Da bi mogli pogledati kompletne informacije, ulogujte se:
Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE
Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE
Opis djelatnosti
JVP "Vode Vojvodine" Novi Sad ima nadležnost nad vodnim resursima u AP Vojvodini. Osnovne delatnosti vodoprivrede regulisane su Zakonom o vodama.

Osnovne delalatnosti JVP "Vode Vojvodine" su korišćenje voda (vodosnabdevanje stanovništva, navodnjavanje, snabdevanje industrije vodom, plovidba, ribarstvo, rekreacija i turizam), zaštita voda (izvori zagadjenja, postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda) i zaštita od voda (zaštita od poplava i leda, odvodnjavanje i zaštita od uspora HE "Djerdap"). Ovo se odnosi na sve površinske i podzemne vode, uključujući vodu za piće, termalnu i mineralnu vodu.

JVP "Vode Vojvodine" poslove izvršava zajedno sa vodoprivrednim preduzećima (kojih je 21) organizovanih, uglavnom, na teritorijanom principu. Sa ovim preduzećima JVP sklapa ugovore o poslovno-tehničkoj saradnji na rok od tri godine, a godišnje na osnovu programa radova (Aneks osnovnom ugovoru). Vodoprivredna preduzeća brinu o održavanju i obezbedjenju funkcionalnosti sistema za zaštitu od poplava i leda i sistema za odvodnjavanje, sprovođenje odbrane od poplava od spoljnih i unutrašnjih voda na
svojoj teritoriji, vrše investiciono održavanje i hitne inetervencije.