FPM Agromehanika d.o.o. Boljevac


Srednje preduzeće
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima.
Da bi mogli pogledati kompletne informacije, ulogujte se:
Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE
Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE
Opis djelatnosti
Kompanija FPM Agromehanika je jedan od najvećih proizvođača poljoprivrednih mašina u Jugoistočnoj Evropi, sa tradicijom dužom od 50 godina. Od svog osnivanja, 1961. godine, nastojala je da ide u korak sa tehnološkim trendovima i da usavršava proizvodnju, zahvaljujući čemu je danas to uspešna firma sa 230 visoko obučenih i kvalifikovanih zaposlenih, sa najmodernijim mašinama i razvijenom tehnologijom u svim fazama proizvodnje. Razvoj proizvoda se vrši u sopstvenom odeljenju za istraživanje i razvoj, pri čemu se održava bliska saradnja sa fakultetima i institutima za poljoprivredu i mašinstvo, kao i sa dobro poznatim i renomiranim proizvođačima poljoprivrednih mašina iz Italije, Francuske i Nemačke. FPM Agromehanika poseduje certifikat za sistem upravljanja kvalitetom ISO 9001:2015, kao i certifikat za upravljanje kvalitetom u autoindustriji IATF 16949:2016 a svi proizvodi poseduju CE znak, što garantuje bezbednu upotrebu.

Proizvodni program čine 4 grupe proizvoda, u okviru kojih postoji više tipova i modela:

1. PRIKLJUČCI ZA TRAKTORE - PROGRAM ZA SENO
- Mašine za košenje i sakupljanje sena (rotacione diskaste kosačice, kosačice sa jednom i dve rezne letve, sakupljači sena Sunce, trakasti i rotacioni sakupljači)
2. PRIKLJUČCI ZA TRAKTORE - PROGRAM ZA OBRADU ZEMLJE
- Mašine za obradu zemlje (lake pomerljive freze, teške rotacione freze, vučene tanjirače)
- Rotacione drljače
- Nošeni rasipači đubriva
- Daske za čišćenje snega.
3. SITNILICE BILJNIH OSTATAKA - MULČARI
- za ratarstvo, voćarstvo, vinogradarstvo i komunalnu upotrebu
4. SAMOHODNE MAŠINE
- Motokultivatori (snage 6 KS, 8 KS,10 KS i 12,5 KS)
- Motokosačice (univerzalne i parkovske)
- Parkovske kosačice
- Motokopačice (snage 1,5 KS i 5,5 KS)
- Priključci za samohodne mašine sopstvene proizvodnje, kao i za mašine drugih proizvođača.

Pored osnovnog proizvodnog programa, kompanija proizvodi veliki broj delova i sklopova za druge proizvođače poljoprivredne mehanizacije, kao i za firme iz drugih sektora privrede. Takođe, FPM Agromehanika vrši industrijsku montažu traktora marke "SOLIS" Indijskog proizvođača International Tractors Limited, i distributer je istih za tržište Srbije, Bosne i Hercegovine i Hrvatske.
Tradicija i iskustvo duže od 50 godina, uz savremenu proizvodnju, garantuju visok kvalitet i pouzdanost proizvoda, zahvaljujući čemu je FPM Agromehanika prisutna u preko 30 zemalja sveta i nastavlja da širi svoje poslovanje na nova tržišta.