Konfindustrija Srbija


Mikro preduzeće
Osnovni podaci
POTPUNI NAZIV
Udruženje Konfindustrija Srbija
ADRESA
Zmaja od Noćaja 12, III sprat, stan broj 6, 11000 Beograd
Odgovorno lice
Patrizio Dei Tos

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima.
Da bi mogli pogledati kompletne informacije, ulogujte se:
Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE
Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE
Vijesti
Događaji
Finansije
Filantropija
Galerije
Video
Saopštenja
Opis djelatnosti
Konfindustrija Srbija je osnovana sa ciljem da bude adresa za sve za italijanske privrednike koji u Srbiji traže poslovne partnere i ovaj deo Balkana prepoznaju kao interesantan za poslovanje. Italija je već dugo jedan od prvih spoljnotrgovinskih partnera Srbije. U svetlu sve veće potrebe za internacionalizacijom poslovanja italijanskih preduzeća, Konfindustrija Srbija pruža operativnu strukturu i potporu svojim članicama za uspešnu saradnju sa partnerima u Srbiji, kroz mrežu, usluge i zastupanje. Time aktivno doprinosi i unapređenju ekonomsko-socijalnih odnosa dve zemlje.

Cilj Konfindustrije je da pokrene i podrži inicijative za poslovnu saradnju, da sadašnjim i potencijalnim članicama obezbedi sve potrebne informacije o poslovnom ambijentu u Srbiji, kao i da im pomogne u procesu pronalaženja adekvatnih partnera. Aktivnosti Konfindustrije Srbija usmerene su, takođe, i ka domaćoj privrednoj zajednici, koja saradjuje ili ima potrebu da saradjuje sa partnerima u Italiji.

Osnovana u junu 2012. godine, Konfindustrija Srbija danas broji oko 170 firmi članica.

U svom poslovanju, oslanja se na mrežu Konfindustrije u Italiji (Konfederacija Italijanske Industrije) koja broji više od 150 000 kompanija, sa preko 5 miliona zaposlenih.



Aktivnosti Konfindustrije Srbija baziraju se na potrebama firmi članica u cilju unapređenja njihovog poslovanja u Srbiji i u regionu jugoistočne Evrope: kao podrška u start up fazi poslovanja i u svim narednim koracima.

Kako bi konkretno pomogla svojim članovima, Konfindustrija Srbija koristi mrežu kontakata sa brojnim institucijama od Ambasade Republike Italije preko ministarstava i lokalnih samouprava do Unije Poslodavaca Srbije i ostalih privrednih asocijacija u zemlji.






Vijesti