NavMenu

Počela rekonstrukcija puta Mateševo-Kolašin - Ubrzaće se i radovi na tunelu Klisura

Izvor: eKapija Ponedjeljak, 24.04.2023. 14:17
Komentari
Podeli

Obilazak radova na putu Kolašin-Mateševo (Foto: Vlada Crne Gore/R. Koprivica)Obilazak radova na putu Kolašin-Mateševo
Započeta je rekonstrukcija puta Kolašin-Mateševo, koji je dobio na značaju nakon izgradnje autoputa. Prošle godine je raspisan tender za izvođača, a vrijednost ugovora je 6,4 mil EUR. Dionica je duga osam kilometara, a proteže se od mosta Vlado do mosta Drcka.

- U zimskom periodu na ovom putu se pojavlju oštećenja, nestabilne kosine, a problem je i odvodnja. Iz tog razloga smo bili prinuđeni da krenemo u rekonsturkciju ovog putnog pravca, koji je jako bitan za Kolašin, ali i cio sjever i predstavlja vezu sa autoputem - rekao je Radomir Vuksanović, direktor Uprave javnih radova.

Kako je istakao premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović, u pitanju je jedna od najfrekventnijih saobraćajnica u Crnoj Gori.

- U narednih osam mjeseci očekujemo da tu imamo modernu, bezbjednu saobraćajnicu, koja će olakšati dolazak u Kolašin - istakao je.

Tunel Klisura (Foto: Vlada Crne Gore/R. Koprivica)Tunel Klisura
Abazović i Vuksanović, zajedno su sa predsjednikom Opštine Kolašin Vladimirom Martinovićem, predsjednikom Opštine Berane Vukom Todorovićem i izvršnim direktorom Monteputa Milanom Ljiljanićem, obišli i radove na izgradnji tunela Klisura na Jezerinama dužine 2.814 metara.

Saobraćajnica kroz ovaj tunel treba da poveže drugi dio sjevera Crne Gore sa Kolašinom. Značajno skraćuje put od Podgorice do Berana, za tridesetak, do četrdeset kilometara.

- Želja nam je da sa početkom zimske turističke sezone ova saobraćajnica bude spremna. Nakon problema oko projektne dokumentacije, oko pogrešnog projektovanja iz prethodnog perioda, nekoliko puta se pomjerao rok. Tu smo da rješavamo probleme. Ova posjeta je u kontekstu ubrzanja aktivnosti na završetku radova, ne samo tunela, nego i mosta i potpornih zidova - rekao je Abazović napomenuvši da "nema razvoja bez infrastrukture".

Vuksanović je dodao da će se "Uprava za saobraćaj potruditi da sve uzroke koji mogu dovesti do kašnjena otkloni".

- Čuli smo od izvođača da se do kraja godine očekuje završetak radova, asfaltiranje čak i prije - naveo je Vuko Todorović, predsjednik Opštine Berane.

A. K.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Energija, Saobraćaj

Nove cijene goriva: Benzin skuplji dva, dizel jeftiniji jedan cent

Cijene benzina od sjutra će biti skuplje dva, dok će cijena eurodizela biti niža jedan cent, saopšteno je iz Ministarstva energetike i rudarstva. Cijena lož ulja ostaće nepromijenjena. Kao je navedeno, eurosuper 98 i 95 poskupiće dva centa i koštati 1,68, odnosno 1,64 EUR za litar. Eurodizel će biti jeftiniji cent i tokom dvije naredne sedmice koštati 1,48 EUR. Cijena lož ulja zadržaće se na 1,45 EUR. Saglasno odredbama uredbe o

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.