NavMenu

Opština Berane za kapitalni budžet kandidovala projekte vrijedne 7 mil EUR - Za nastavak gradnje obilaznice 3,54 miliona

Izvor: eKapija Ponedjeljak, 20.03.2023. 08:12
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Val Thoermer/shutterstock.com)Ilustracija
Opština Berane za novi kapitalni budžet kandidovala je devet projekata čija je ukupna vrijednost 7 mil EUR. Najvredniji projekat svakako je nastavak izgradnje obilaznice sa regulacijom Makve, za koji j epotrebno 3,54 mil EUR.

Pored toga, Sekretarijat za privredu, razvoj i investicije za kapitalni budžet je kandidovao i projekat izgradnje saobraćajnice od zaobilaznice do marketa Idea, čija je vrijednost 250.459,55 EUR. Takođe, planirana je i izgradnja pristupne saobraćajnice kod novog vrtića, a vrijednost ovog projekta je 840.000 EUR.

Na listi se nalo i 89.000 EUR vrijedno uređenje saobraćajne signalizacije i opreme u zonama osnovnih škola,
zatim izgradnja dijela vodovodne mreže u Pešcima čija je vrijednost 200.000 EUR, te izgradnja fekalne kanalizacije za dio naselja Donji Lužac za koju je potrebno 380.000 EUR.

Opština je za kapitalni budžet predložila i projekat izmještanja i regulacije postojećeg kanala atmosferske kanalizacije i izmještanje postojeće fekalne kanalizacije za naselje Donji Talum, čija je vrijednost 200.000 EUR, a na listi se našla i izgradnja Novog groblja sa pristupnpm saobraćajnicom. Vrijednost ove inesticije je 1,3 mil EUR.

Poslednji projekat na listi je izgradnja trafostanice za potrebe CITES centra, a čija je vrijednost 138.546,96 EUR.

Kako su naveli iz Opštine, svi projekti su u potpunosti spremni za finansiranje, a njihovo bodovanje vrši se u skladu sa uredbom o upravljanju kapitalnim projekatima.

- Svaki od navedenih projekata izrađen je u skladu sa propisanim pravilima, usklađen sa krovnim opštinskim i državnim dokumentima i međunarodnim standardima, a njihova opravdanost u skladu je sa potrebama i važećim kriterijumima - zaključuju iz ove lokalne samouprave.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Energija

Data saglasnost na projekat povećanja energetske efikasnosti u domaćinstvima

Vlada je na današnjoj sjednici dala saglasnost za projekat povećanja energetske efikasnosti u domaćinstvima. Ministar energetike i rudarstva, Saša Mujović, objasnio je da povećanje energetske efikasnosti znači ekonomičnije i racionalnije korišćenje resursa. - Povećanje energetske efikasnosti možemo doživjeti kao značajno sredstvo kako da smanjimo naše mjesečne izdatke po osnovu utrošene električne energije - rekao je Mujović.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.