NavMenu

Za održavanje i modernizaciju željeznice 16,8 mil EUR

Izvor: eKapija Petak, 17.03.2023. 05:46
Komentari
Podeli
(Foto: Shutterstock/Simon Dux Media)
Za održavanje , modernizaciju i rekonstrukciju željezničke infrastrukture u ovoj godini je opredijeljeno 16,8 mil EUR, saopšteno je iz Vlade.

Naime, na poslednjoj sjednici usvojen je Program izgradnje, održavanja, rekonstrukcije i modernizacije željezničke infrastrukture za 2023. godinu.

- Programom je obuhvaćeno tekuće i investiciono održavanje kao i modernizacija i rekonstrukcija željezničke infrastrukture u ukupnom iznosu od 16,8 mil EUR eura. U budžetu za ovu godinu je za tekuće održavanje je namijenjeno 10 miliona, a za investiciono održavanje je predviđen iznos od 115.000 EUR, dok je u kapitalnom budžetu predviđeno 144.900 EUR za rješavanje putnih prelaza na pruzi Nikšić-Podgorica - navodi se u sapštenju Vlade.

U tekućoj godini, dodaju, nastavljaju se radovi na projektima sanacije mostova i tunela na barskoj pruzi i putnih prelaza na nikšićkoj pruzi, i za ovu namjenu preostalo je da se utroši 2,6 mil EUR.

- Krajem prošle godine, Vlada je vanredno odobrila oko 3,9 miliona za urgentne nabavke materijala i opreme, koje će se realizovati u ovoj godini - navode.

U dijelu potpisivanja novih međunarodnih kredita, Željeznička infrastruktura Crne Gore je krajem decembra prošle godine potpisala ugovor o kreditu sa Evropskom bankom za obnovu i razvoj (EBRD) na iznos od 11 mil EUR za potrebe realizacije projekta nabavke mehanizacije za održavanje pruga (građevinsko i elektrotehničko održavanje).

- Obezbijeđenim kreditnim sredstvima planira se finansiranje nabavke mehanizacije neophodne za održavanje željezničke infrastrukture, u cilju obezbjeđenja sigurnog i bezbjednog odvijanja željezničkog saobraćaja - zaključuje se u saopštenju.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

19.04.2024.  |  Turizam, sport, kultura

Planovi Elena grupe: Prodaja hotela Igalo, pa nove investicije

Sprečavanje uvođenja novog stečaja u Vektra Boku na ročistu krajem ovog mjeseca, od ključne je važnosti za planove novog vlasnika 33,3% akcija, privrednog drustva Elena grupe. Oni planiraju da nakon što izmire obaveze prema radnicima i Poreskoj upravi prodaju hotel Igalo i krenu u investicije. No, prije toga moraju ući u Odbor direktora u kojem su većina Brkovićevi članovi. Novi vlasnici, trećine Vektra Boke iz kompanije Elena Grup,

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.