NavMenu

Rekonstrukcija puta Kolašin-Mateševo kreće nakon zimske sezone - Radovi vrijedni 6,41 mil EUR povjerni kompaniji Bemaks

Izvor: Vijesti Utorak, 07.02.2023. 07:54
Komentari
Podeli
Prioritetna dionica Smokovac - Mateševo (Foto: YouTube/Ministarstvo kapitalnih investicija/Screenshot)Prioritetna dionica Smokovac - Mateševo
Kompanija Bemaks još nije uvedena u posao rekonstrukcije puta od Kolašina do Mateševa, a plan je da izvođenje radova počne nakon zimske turističke sezone.

To je Vijestima zvanično rečeno iz Uprave za saobraćaj, iz koje su naveli da su izabrali firmu koja će vršiti nadzor nad izvođenjem radova.

Ovaj tender je raspisan početkom jula prošle godine, dok su ponude otvorene 8. avgusta lani. Bemaks je bio jedini ponuđač.

- Stručni nadzor nad izvođenjem radova vršiće firma Građevinski nadzor i laboratorijska ispitivanja iz Podgorice. Planirano je da se sa izvođenjem radova počne nakon završetka zimske turističke sezone, s obzirom da je u ovom trenutku značajno saobraćajno opterećenje kada se očekuju i povoljniji vremenski uslovi. Rok za izvođenje radova je osam mjeseci od uvođenja u posao - naveli su iz Uprave, iz koje su ranije saopštili da je garantni rok tri godine od primopredaje radova.

Procijenjena vrijednost radova koje će vršiti Bemaks je 5,3 mil EUR bez PDV-a, dok je cijena sa PDV-om 6,41 mil EUR.

Iz Uprave su ranije kazali da je dužina puta oko osam kilometara, pri čemu se na tri dionice ukupne dužine oko 1,5 kilometara vrši korekcija postojećih elemenata situacionog puta, dok se na ostatku puta vrši struganje postojećeg i presvlačenje novim habajućim slojem asfalta.

Rekonstrukcija ove dionice je važna da bi povezala Kolašin sa nedavno otvorenom dionicom auto-puta od Smokovca do Mateševa i za magistralni put od Podgorice do Bijelog Polja.


Kolašin je u julu prošle godine sa nespremnom saobraćajnom infrastrukturom dočekao otvaranje dionice auto-puta Smokovac - Mateševo. Nedostatak parking prostora, mnogo dotrajalih saobraćajnica, neriješena "veza" sa skijalištima... samo su neke od teškoća sa kojima se ovaj grad suočava.

Vijesti su prošle godine pisale da intenzivirani radovi na rekonstrukciji pojedinih kolašinskih ulica u posljednje vrijeme zaobišli su Ulicu Donji Pažanj I, koja grad spaja sa regionalnim putem ka Mateševu za koji je Uprava za saobraćaj početkom jula raspisala tender za rekonstrukciju. Međutim, projekat Uprave za saobraćaj nije uključio usku ulicu kroz naselje Pažanj, bez adekvatnih trotoara i horizontalne signalizacije, sa dotrajalim mostom, kojom se i sada teško mimoilaze dva vozila. Stanje te saobraćajnice naročito je pogoršao frekventan saobraćaj teretnih vozila minulih godina.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Turizam, sport, kultura

Otvoreni i zatvoreni i olimpijski bazen, teretana, restoran, SPA centar... - Šta će sve imati budući kompleks akvatik centra u Baru

Kompleks akvatik centra u Baru gradiće se na parceli od preko 18.000 kvadrata, imaće olimpijski bazen, pomoćni bazen, otvoreni baze, te kompezacioni i bazen za dezinfekciju nogu. Uz to, planirani su i dodatni sadržaji koji će dodatno obogatiti ponudu nacionalnog akvatik centra, ali i omogućiti organizaciju velikih sportskih događaja u Baru. Podsjetimo, Opština je raspisala tender za izradu idejnog rješenja, nakon što je nedavno od

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.