NavMenu

Kreće izgradnja skoro 8 km duge saobraćajnice na Luštici - Vrijednost investicije 10,3 mil EUR

Izvor: rthn.co.me Srijeda, 01.06.2022. 06:47
Komentari
Podeli
(Foto: Teodora Brnjoš)
Izgradnja puta na Luštici u dužini od 7,7 kilometara od Rosa do kompleksa Luštica Bay počeće narednog mjeseca. Izvođač je konzorcijum Briv Constraction i Besiks, a kompletan posao finansira Uprava javnih radova. Put će unaprijediti život mještana i valorizovati potencijale poluostrva.

Prema riječima direktora Uprave javnih radova Bora Lučića u toku je izbor nadzora, a nakon toga se očekuje i početak radova.

- Očekujemo da proceduru izbora izvođača radova završimo za par dana i onda ćemo prijaviti početak radova i nadam se da ćemo u naredne dvije do tri sedmice početi radove na Luštici - kazao je Lučić.

Inženjer Dejan Đurović objašnjava da će put na Luštici biti moderna saobraćajnica.

- Radi se o izgradnji saobraćajnice u dužini od 7,7 kilometara, probijanju potpuno novog puta. Premda je riječ o lokalnom, imaće sve elemente modernog magistralnog puta. Radiće se paralelno sva infrastruktura, kanalizacona mreža, energetsko napajanje i telekomunikacione veze - kazao je Đurović.

Lučić ističe da će nova saobraćajnica mještanima mnogo značiti, a omogućiće i valorizaciju mjesta. Navodi i da je izgradnja puta između ostalog i zahtjev investitora koji gradi kompleks Monterose.

- Izgradnjom ovog puta biće ubrzana izgradnja ovog rizorta, a ovim projektom rješavamo obaveze države prema investitoru. Ovo će otvoriti mogućnost izgradnje i novih rizorta, ali bolju povezanosti sa gradovima u Crnoj Gori. U budućnosti se planira i povezanost sa Herceg Novim kroz trajektnu liniju ili izgradnju podvodnog tunela kroz nekoliko planskih dokumenata. Projektuje se i zaobilaznica. Po Prostornom planu opštine HN nedostaje trajektna linija ili podvodni most da poveže dvije obale - kazao je Lučić.


Radovi neće ometati saobraćaj, a Đurović ne očekuje ni probleme na terenu.

- Na dionicama gdje nema mnogo saobraćaja ćemo raditi tokom ljeta i dok traje zabrana. Trasa je poprilično prazna, nema infrastrukturnih starih objekata koji mogu ometati poslove. Potpuno je otvorena, ima dosta iskopa, preko 230.000, od čega 200.000 kubika u čvrstoj stjeni. Zahtijevan je posao, ali ćemo sve završiti - kazao je Đurović.

Rok za izvođenje radove je 30 mjeseci, a vrijednost posla je 10,3 mil EUR.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

U Crnoj Gori predviđena izgradnja 260 km auto-puteva i oko 200 km brzih saobraćajnica

U Crnoj Gori predviđena je izgradnja 260 kilometara auto-puteva i oko 200 kilometara brzih saobraćajnica. Tako će se u narednom periodu nastaviti intezivne aktivnosti Monteputa na daljoj izradi idejnih rješenja, sa fokusom na dionicu autoputa Podgorica - Bar, kao i kreiranja neophodnih preduslova za uključivanje preostale saobraćajne infrastrukture u Prostorni plan Crne Gore. Kako je saopšteno nakon prve sjednice Savjeta za javne

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.