NavMenu

Počeli radovi na spajanju Mateševa sa autoputem - U okviru rekonstrukcije gradiće se i dva mosta

Izvor: Cafe Del Montenegro Petak, 08.04.2022. 09:14
Komentari
Podeli
(Foto: YouTube/Ministarstvo kapitalnih investicija/Screenshot)
Kompanija Bemax počela je rekonstrukciju puta R13, Bioče - Mateševo - Kolašin, a cilj je da se taj dio od petlje Mateševo, koja je u sklopu auto puta, spoji sa regionalnim putem Kolašin - Mateševo, kazao je CdM-u koordinator za auto put kompanije Bemax Milo Muhadinović. Rok za završetak radova je šest mjeseci.

- Rekonstrukcija se sastoji iz izgradnje dva nova mosta - jedan preko rijeke Tare, a drugi preko rijeke Drcke. Što se tiče mosta na rijeci Tari on je dužine 56 metara sa dva raspona dužine od 28 metara i srednji stub je visine 8,1 metar. Most se temelji na šipovima čiji su prečnici od 1,2 do 1,5 metara, a njihova dužina varira od 17 do 28 metara - pojasnio je Muhadinović.

Prema njegovim riječima, što se tiče mosta Drcka on je za jedan raspon veći od mosta na Tari, i dužine je 72 metra, dva raspona su dužine 22 metra, treći je dužine 28 metara, a visina najvišeg stuba je 8,6 metara. I taj most se temelji na šipovima, isto prečnika od 1,2 do 1,5 metara, s tim što je najveća dužina šipa na ovom mostu 27 metara.


- Što se tiče ostalih radova na trasi, imamo radove na armirano-betonskim i gravitacionim portpornim zidovima, radove na odvodnjavanju, radove na zaštiti kosina, kao i radove na samoj kolovoznoj konstrukciji i saobraćajnoj signalizaciji - istakao je Muhadinović.

On je u izjavi za CdM rekao je dio radova koji se obavlja regulacija rijeke Drcke od postojećeg do novog mosta na rijeci.

- Tender za ovaj posao bio je prije otprilike mjesec dana, i vrijednost radova je oko 5,1 mil EUR bez PDV-a. Rok za izvođenje radova na ovoj rekonstrukciji je šest mjeseci - zaključio je za CdM Muhadinović.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Energija

Data saglasnost na projekat povećanja energetske efikasnosti u domaćinstvima

Vlada je na današnjoj sjednici dala saglasnost za projekat povećanja energetske efikasnosti u domaćinstvima. Ministar energetike i rudarstva, Saša Mujović, objasnio je da povećanje energetske efikasnosti znači ekonomičnije i racionalnije korišćenje resursa. - Povećanje energetske efikasnosti možemo doživjeti kao značajno sredstvo kako da smanjimo naše mjesečne izdatke po osnovu utrošene električne energije - rekao je Mujović.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.