NavMenu

Novi rok za otvaranje prioritetne dionice - Čeka se oprema, tenderi u proceduri

Izvor: Mina Četvrtak, 20.01.2022. 07:44
Komentari
Podeli
(Foto: YouTube/Ministarstvo kapitalnih investicija/Screenshot)
Novi rok za završetak radova na prioritetnoj dionici auto-puta Bar-Boljare je početak maja, saopštili su iz kompanije Monteput i dodali da je razlog kašnjenja nedostatak opreme za održavanje.

Iz Monteputa su kazali da je prethodno rukovodstvo kasnilo s nabavkom vatrogasne i opreme za zimsko održavanje auto-puta, ali da je procedura u toku, prenosi portal RTCG.

Direktor Monteputa Milan Ljiljanić rekao je za TVCG da su započeti postupci javnih nabavki i da je jedan broj tendera u pripremi.

- Preuzeli smo sve neophodne aktivnosti za nabavku opreme koja će omogućiti nesmetano otvaranje i funkcionisanje auto-puta - saopštio je Ljiljanić.

Prdsjednik Vlade Zdravko Krivokapić prije nešto više od mjesec je obišao gradilište auto-puta i poručio da želi da on bude spreman 15. januara, pred zimsku turističku sezonu.

Međutim, i iz Komisije za tehnički pregled, koja bi trebalo da izda upotrebnu dozvolu za auto-put, poručuju da je pred njima dosta posla, imajući u vidu složenost objekta. Oni očekuju da će do maja auto-put makar biti pušten u probni rad.

- Jasno je da neke od posljednjih aktivnosti mogu ostati kratko i djelimično nezavršene, ali ako su članovi Komisije uvjereni da je izgrađeni objekat siguran, ovo prelazno rješnje puštanja u probni rad može biti korisno - naveli su predstavnici Komisije u saopštenju.

Nakon nabavke neophodne opreme, u Monteputu vjeruju da se ne mogu pojaviti novi propusti koji bi ponovo odgodili otvaranje auto-puta.

- Pošto je auto-put u završnoj fazi, svi veći propusti i greške su već otkriveni i otklonjeni. Sad postoji manji broj sitnih grešaka koje su normalne za ovakav put i koje prevazilazimo. Želim da naglasim da je objekat kao cjelina impresivan i kvalitetan - poručio je Ljiljanić.

Prva dionica auto-puta, od Podgorice do Kolašina, duga je 42 kilometra. Njena izgradnja počela je 2015, a bilo je planirano da bude završena do 2019. godine.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Turizam, sport, kultura

Otvoreni i zatvoreni i olimpijski bazen, teretana, restoran, SPA centar... - Šta će sve imati budući kompleks akvatik centra u Baru

Kompleks akvatik centra u Baru gradiće se na parceli od preko 18.000 kvadrata, imaće olimpijski bazen, pomoćni bazen, otvoreni baze, te kompezacioni i bazen za dezinfekciju nogu. Uz to, planirani su i dodatni sadržaji koji će dodatno obogatiti ponudu nacionalnog akvatik centra, ali i omogućiti organizaciju velikih sportskih događaja u Baru. Podsjetimo, Opština je raspisala tender za izradu idejnog rješenja, nakon što je nedavno od

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.