NavMenu

Rekonstrukcijom i modernizacijom saobraćajnica Bioča - Petnjica postala bi regionalni putni pravac i glavna veza sa autoputem

Izvor: eKapija Srijeda, 27.10.2021. 11:30
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Milos Muller/shutterstock.com)Ilustracija
Građanima Bijelog Polja i Petnjice, posebno onima koji žive i rade na toj relaciji mora se obezbijediti kvalitetna putna infrastruktura, složili su se predsjednici Petar Smolović i Samir Agović, koji su sa saradnicima obišli radove na sanaciji putnog pravca koji povezuje ove opštine.

Predsjednik Opštine Bijelo Polje je kazao da je saradnja između dvije opštine veoma dobra, ali da je veoma važno da se ona intenzivira čime će biti stvoreni uslovi za razvoj poljoprivrede i turizma ovog kraja, ali i omogući bolja povezanost Petnjice sa opštinom Bijelo Polje.

- Zajednički ćemo kandidovati prema državi projekat rekonstrukcije puta Bijelo Polje - Petnjica u dužini 9,5 km. Taj projekat je završen i mi očekujemo od države da u narednom budžetu kao prioritetan finansira ovaj put - kazao je predsjednik Smolović.

On je kazao da je cilj zajedničkih projekata da se u narednom periodu povežu infrastruktura i građani dvije opštine, ali prije svega da se omogući investitorima i dijaspori da ulažu u čitav region sjevera, jer smo svjesni da samo zajednički možemo valorizovati naše potencijale.

Put Bioča - Petnjica je veoma značajan za našu opštinu, kazao je Samir Agović i istakao bi on sa rekonstrukcijom i modernizacijom postao regionalni putni pravac, a u narednim godinama najbrža veza ove opštine sa autoputem Bar - Boljare.

- Opština Petnjica će dobiti brzu saobraćajnicu za buduću vezu sa autoputem, a naši građani i mogućnost da svoje potrebe završavaju u Bijelom Polju koje ima razvijenu ekonomiju i kulturu. Nije samo ovaj projekat važan za naše dvije opštine, već i zbog valorizacije zajedničkih turističkih potencijala. Vjerujem da ćemo kada uvežemo te potencijale građanima obezbijediti kvalitetniji život - kazao je predsjednik Opštine Petnjica Samir Agović.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

U Crnoj Gori predviđena izgradnja 260 km auto-puteva i oko 200 km brzih saobraćajnica

U Crnoj Gori predviđena je izgradnja 260 kilometara auto-puteva i oko 200 kilometara brzih saobraćajnica. Tako će se u narednom periodu nastaviti intezivne aktivnosti Monteputa na daljoj izradi idejnih rješenja, sa fokusom na dionicu autoputa Podgorica - Bar, kao i kreiranja neophodnih preduslova za uključivanje preostale saobraćajne infrastrukture u Prostorni plan Crne Gore. Kako je saopšteno nakon prve sjednice Savjeta za javne

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.