NavMenu

Pri kraju obnova pet kilometara puteva na Veruši - Dogovoren nastavak radova na putnom pravcu prema Bukumirskom jezeru

Izvor: eKapija Srijeda, 06.10.2021. 11:27
Komentari
Podeli
(Foto: Glavni grad Podgorica)
Glavni grad je započeo rekonstrukciju oko pet kilometara puta na Veruši i radovi su u završnoj fazi, poručio je gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković.

On je sa saradnicima obišao završne radove na tri putna pravca na Veruši, dio regionalnog puta Mataševo-Bioče, kao i dio trase autoputa Bar - Boljare, saopšteno je iz Glavnog grada.

Tom prilikom gradonačelnik je istakao da je u ovom dijelu grada, zahvaljujući angažovanju privrednog društva Putevi, u proteklom periodu stanje putne infrastrukture znatno unaprijeđeno.

- Pristupili smo temeljnoj sanaciji oko 5 km lokalnih puteva, na potezu Veruša - Groblje Milačića, na putnom pravcu prema Mokroj. Danas to izgleda neuporedivo bolje, ne samo u odnosu na prošlu godinu, već više decenija unazad - istakao je Vuković dodajući da ga posebno raduje kada vidi koliko su sugrađani zadovoljni onim što je urađeno do sada.

Gradonačelnik je kazao da je načelno dogovoren nastavak radova na putnom pravcu prema Bukumirskom jezeru.

- Ideja nam je da otvorimo taj kraj i da omogućimo turističku valorizaciju ovog skrivenog dragulja - istakao je Vuković.

Gradonačelnik je sa saradnicima obišao i jednu trasu regionalnog puta, gdje je, zahvaljujući dogovoru sa kineskom kompanijom CRBC i kompanijom Bemax, u toku temeljna sanacija putnog pravca, koji je izuzetno značajan ne samo za mještane ovog kraja, već i za sve građane Kolašina i Podgorice.

Gradonačelnik je ovu priliku iskoristio i da obiđe radove na autoputu, čije će stavljanje u funkciju značiti mnogo bolju perspektivu za ovaj kraj.

Direktor privrednog društva Putevi Radenko Bulatović istakao je da su ekipe tog preduzeća u prethodnom periodu sanirale 8 km putnog pravca Veruša-Mokra.

- Radili smo sanaciju putnog pravca Veruša - Mokra, gdje su radovi u dužini od preko 3 km, ali su nas loši vremenski uslovi prekinuli. Ove godine smo započeli radove na vrijeme i sanirali smo preko 5 km saobraćajnice, a vrijednost je oko 240.000 EUR - kazao je Bulatović i dodao da je za sljedeću godinu planirana sanacija još 2 km čime će se završiti sanacija poteza od Veruše do Mokre.

Predstavnik mještana Veruše Goran Milačić je zahvalio gradonačelniku i Glavnom gradu i istakao da su građani koji ovdje žive veoma zadovoljni urađenim, naročito jer su nakon 4 decenije dobili adekvatnu putnu infrastrukturu. Milačić je izrazio nadu da će se ovaj put spojiti sa putem koji vodi ka Bukumirskom jezeru, čime će dodatno biti unaprijeđen kvalitet života u ovom dijelu Podgorice.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

21.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Raspisan novi tender za brzu saobraćajnicu koja treba da poveže Herceg Novi i Budvu

Monteput je raspisao novi tender za izradu idejnog rješenja za dionicu brze saobraćajnice od Herceg Novog do Budve, prelazak preko Bokokotorskog zaliva. Vrijednost tendera ostala je nepromijenjena i iznosi nešto preko 180.000 EUR sa uračunatim PDV-om. Ponude se dostavljaju najkasnije do 7. maja do 12 sati, a više detalja možete vidjeti OVDJE. Kako su ranije saopštili iz Monteputa, svrha izrade tehničke dokumentacije je ispitivanje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.