NavMenu

Uređenje Bokeške ulice dio projekta zatvaranja užeg centra Podgorice za saobraćaj - Uskoro radovi u drugom dijelu Hercegovačke i tender za rekonstrukciju Njegoševe ulice

Izvor: eKapija Utorak, 29.06.2021. 14:45
Komentari
Podeli
(Foto: YouTube/Glavni grad Podgorica/Screenshot)
U Podgorici je završena rekonstrukcija Bokeške ulice u koju je uloženo 380.000 EUR, saopšteno je iz Glavnog grada. Kako je najavljeno, uskoro će početi radovi na uređenju drugog dijela Hercegovačke, ali i raspisan tender za rekonstrukciju Njegoševe ulice.

Završne radove obišeo je i gradonačelnik Ivan Vuković, koji je izrazio zadovoljstvo što je jedna od ulica po kojoj se Podgorica prepoznaje, dobila izgled kakav zaslužuje.

- Riječ je o ulici koja ne samo da je zanimljiva turistima, već je i važan dio projekta zatvaranja užeg centra grada za saobraćaj, odnosno formiranja zone za pješake i bicikliste - kazao je Vuković.

Gradonačelnik je najavio da uskoro počinje i rekonstrukcija drugog dijela Hercegovačke ulice, kao i da će ubrzo biti raspisan tender za rekonstrukciju Njegoševe ulice.

Direktor Agencije za izgradnju i razvoj Podgorice Srđan Raičević kazao je da je Bokeška ulica projektno riješena u skladu sa Studijom uređenja centra grada, koja je podrazumijevala da se prije svega sačuvaju drvoredi, da pješaci imaju više prostora, kao i više prostora za ugostitelje. Raičević je istakao da je urađena temeljna rekonstrukcija sa kompletnom infrastrukturom koju zahtijeva jedna moderna saobraćajnica, a ukupna vrijednost investicije iznosi blizu 380.000 eura.

- Trotoarske površine su proširene i uređene kamenim pločama, a slobodan prostor između fasada postojećih objekata i bašti ugostiteljskih objekata namijenjen je za kretanje pješaka. Preostali prostor do ivičnjaka namijenjen je za bašte, čime su značajno povećani i prostorni kapaciteti ugostiteljskih objekata - objašnjeno je.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

19.04.2024.  |  Turizam, sport, kultura

Planovi Elena grupe: Prodaja hotela Igalo, pa nove investicije

Sprečavanje uvođenja novog stečaja u Vektra Boku na ročistu krajem ovog mjeseca, od ključne je važnosti za planove novog vlasnika 33,3% akcija, privrednog drustva Elena grupe. Oni planiraju da nakon što izmire obaveze prema radnicima i Poreskoj upravi prodaju hotel Igalo i krenu u investicije. No, prije toga moraju ući u Odbor direktora u kojem su većina Brkovićevi članovi. Novi vlasnici, trećine Vektra Boke iz kompanije Elena Grup,

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.