NavMenu

Završena rekonstrukcija Ulica Goce Delčeva u Maslinama - U naselju najavljene i nove investicije

Izvor: eKapija Četvrtak, 17.06.2021. 13:02
Komentari
Podeli
Podgorica (Foto: Pixabay.com/falco)Podgorica
U Podgorici je završena prva faza rekonstrukcija Ulice Goce Delčeva u Maslinama, a vrijednost radova iznosila je 100.000 EUR. Kako je najavio gradonačelnik Ivan Vuković, u ovom naselju uskoro će početi i realizacija novih projekata.

- Ideja je da se nastavi sa rekonstrukcijom saobraćajnice, a prethodno će se, u okviru velikog sistema za prečišćavanje otpadnih voda, u donjem dijelu ulice izvesti radovi na izgradnji fekalne kanalizacije, koja trenutno nedostaje - istakao je gradonačelnik i najavio da će privredno društvo Putevi nakon toga raditi obostrane trotoare i asfaltirati ulicu.

Naglasio je da će Glavni grad nastaviti da unapređuje kvalitet života stanovnika Maslina i početkom jula započeti radove na rekonstrukciji poligona koji se nalazi blizu objekta Mjesne zajednice, kao i rekonstrukciju samog objekta. Najavio je i uređenje dječijeg igrališta, uz podršku gradskog preduzeća Zelenilo, kako bi se time napravila jedna cjelina i značajno unaprijedio život stanovnika Maslina, saopšteno je iz PG Biroa.

Gradonačelnik je iskoristio priliku i da istakne da je Glavni grad spreman da se, shodno mogućnostima, uključi u rješavanje problema u vezi sa rekonstrukcijom objekta Osnovne škole Vladimir Nazor, te apelovao na resorno ministarstvo da zajedno iznađu rješenje.

Direktor preduzeća Putevi Radenko Bulatović, podsjetio je da je u pitanju sanacija ulice u dužini od 700 metara, dok je u prvoj fazi sanirano 300 metara, odnosno preko 3.500 kvadrata asfaltnog kolovoza i 850 kvadrata trotoarskih površina, kao i parking ispred osnovne škole.

Rekonstrukcija najprometnije saobraćajnice u Maslinama, uz nedavno završenu izgradnju trim staze i teretane na otvorenom u neposrednoj blizini, te najavljene radove, značiće mnogo za unapređenje uslova života u ovom dijelu grada.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Autoput Andrijevica-Peć povezuje Crnu Goru sa evropskim koridorima - I za gradnju dionice do Čakora očekuju se sredstva iz EU fondova

Auto-put Andrijevica – Peć bi na najbezbjedniji način povezao Podgoricu sa Prištinom i Skopljem, odnosno sa regijom kroz koju prolazi na teritoriji tih država, saopšteno je iz Ministarstva saobraćaja i pomorstva. Iz resora Filipa Radulovića ističu da taj putni pravac ispunjava prvi preduslov za finansiranje iz dostupnih EU fondova. Krajem februara Monteput je raspisao tender za izradu idejnog rješenja auto-puta Andrijevica - Peć,

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.