NavMenu

Opština Berane pomaže izgradnju vodovoda na Lokvama - Najavljeno i asfaltiranje puta od hotela do žičare

Izvor: eKapija Srijeda, 28.04.2021. 11:51
Komentari
Podeli
(Foto: Erik Odiin/Unsplash)
Opština Berane pomoći će izgradnju vodovoda na Lokvama, dok će, kada je u pitanju asfaltiranje puta od hotela Lokve do žičare, potražiti način da izađe u susret zahtjevima, kako bi, u skladu sa svojim mogućnostima, pomogla i u tom dijelu u narednom periodu. Ovo je kazao predsjednik Opštine Berane Tihomir Bogavac na sastanku sa jednim od vlasnika skijališta i hotela Lokve Dejanom Guberinićem i vlasnicima ugostiteljskih objekata koji se nalaze u okviru ski-centra, Dragišom Vulićem i Zoranom Tmušićem.

- Čim nam bude dostavljen projekat za izgradnju vodovoda, započećemo sa aktivnostima na njegovoj realizaciji - kazao je predsjednik Bogavac, podsjećajući da je skijalište Lokve od izuzetnog značaja za Opštinu Berane.

Kada su u pitanju radovi na asfaltiranju puta u dužini od 1.550 metara, predsjednik je kazao da je u pitanju velika investicija, ali da je lokalna samouprava zainteresovana da pomogne.

- Već izvjesno vrijeme postoji problem sa nedostatkom asfalta, te upravo iz tog razloga čekaju na rekonstrukciju i određene prioritetne dionice u gradskom jezgru. Sa druge strane, zbog situacije sa koronavirusom, dodatno je otežano funkcionisanje lokalne uprave. Ono što možemo da uradimo u ovom trenutku jeste sanacija puta na Lokvama, što smo posredstvom naše Agencije za izgradnju i razvoj radili i ranijih godina, dok radovi na asfaltiranju mogu biti realizovani u narednom periodu - rekao je predsjednik.

Jedan od vlasnika skijališta i hotela Lokve i vlasnici ugostiteljskih objekata Skrivena i Vučji dah na Lokvama kazali su na sastanku da očekuju veću pomoć države u narednom periodu, kao i da je ovaj ski-centar od strane ranije vlasti na nivou države bio nepravedno zapostavljen.

Podsjećaju da su ove sezone imali veliki broj posjetilaca i da su, što se posjete tiče, više nego zadovoljni, ali da to, uz podršku države, može biti još mnogo bolje.

- Da bismo uspješno dočekali ljetnju sezonu i odgovorili potrebama turista potrebna nam je pomoć u vidu izgradnje vodovoda i bolje putne infrastrukture - istakli su oni i zahvalili se Opštini što angažovanjem svoje Agencije za izgradnju i razvoj pomaže godinama u sanaciji puta.

Iz Opštine Berane podsjećaju su Lokve jedan od najstarijih ski-centara u Crnoj Gori, koji sa istoimenim hotelom, nalazi se na planini Cmiljevici, na nadmorskoj visini od 1350 do 1700 metara, i mogućnošću širenja prema višim vrhovima. Hotel je lociran odmah pored magistralnog puta za Rožaje, na četrnaestom kilometru od Berana.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Industrija

Početak gradnje glavnog prostrojenja za prečišćavanje otpadnih voda u Podgorici očekuje se u septembru

Kraj trećeg kvartala, a to je septembar je novi rok za početak gradnje glavnog prostrojenja za prečišćavanje otpadnih voda. Direktor Vodovoda Aleksandar Nišavić kaže da je toku finalizacija glavnog projekta posrtojenja te da očekuju da će do kraja ovog mjeseca biti revidiran. - Nakon što projekat bude revidovan sledeći korak je održavanje javne rasprave i dobijanje dozvole za gradnju od nadležnih institucija. To je nešto što

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.