NavMenu

Predstavljeno projektno rješenje vodosnabdijevanja za Gornje Đuriće u Herceg Novom

Izvor: eKapija Petak, 02.04.2021. 11:13
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: nuwatphoto/shutterstock.com)Ilustracija
U Mjesnoj zajednici Kamenari inženjerski tim preduzeća Vodovod i kanalizacija doo Herceg Novi predstavio je projektno rješenje snabdijevanja vodom za Gornje Đuriće. Sastanku su prisustvovali i stanovnici Đurića, koji već duže vrijeme pokušavaju da iznađu rješenje za svoje snabdijevanje.

Projektno rješenje se oslanja na postojeću pumpnu stanicu u Kamenarima "Trajekt" koja je na koti 22,50 mnm, a podrazumijeva rekonstrukciju dijela postojeće vodovodne mreže na koju se nadovezuju cjevovodi za više zone, gdje ne postoji vodovodna mreža. Zadatak je da vodu dobiju i objekti pozicionirani na kotama terena iznad 150 mnm, kao i crkva Svete Ane, prenosi Vodovod i kanalizacija.

Projektom je predviđeno više krakova snabdijevanja, uz maksimalno moguće korištenje postojeće putne mreže, dok su predviđeni cjevovodi prečnika 50 i 80 mm, visoke otpornosti na pritiske. Sa pumpne stanice "Trajekt" (na 22,30 mnm) voda se prepumpava na kotu 78,45 mnm snage 3 kW, a odatle, po projektu, ide treći stepen pumpanja u visočije zone Đurića. Ukupna dužina novih cjevovoda za glavni cjevovod i krak je 2051 metar.


Procjenjena ukupna vrijednost investicije, prema projektu, iznosi 139.000 EUR.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Turizam, sport, kultura

Otvoreni i zatvoreni i olimpijski bazen, teretana, restoran, SPA centar... - Šta će sve imati budući kompleks akvatik centra u Baru

Kompleks akvatik centra u Baru gradiće se na parceli od preko 18.000 kvadrata, imaće olimpijski bazen, pomoćni bazen, otvoreni baze, te kompezacioni i bazen za dezinfekciju nogu. Uz to, planirani su i dodatni sadržaji koji će dodatno obogatiti ponudu nacionalnog akvatik centra, ali i omogućiti organizaciju velikih sportskih događaja u Baru. Podsjetimo, Opština je raspisala tender za izradu idejnog rješenja, nakon što je nedavno od

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.