NavMenu

Ulice u podgoričkoj Staroj varoši i na Draču dobijaju nov, autentičan izgled

Izvor: eKapija Srijeda, 31.03.2021. 14:46
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Aleksandr Simonov/shutterstock.com)Ilustracija
Radovi na rekonstrukciji Ulice Slobodana Škerovića u naselju Drač, čija je ugovorena vrijednost radova 356.000 EUR, teku planiranom dinamikom tako da će uskoro nakon popoločavanja nekoliko ulica u Staroj varoši i Draču dobiti ulicu u potpuno novom i autentičnom stilu.

Trenutno se izvode radovi na ugradnji granitnih kocki na potezu od raskrsnice sa Ulicom Vlada Martinovića do raskrsnice sa ulicama Kučkom i Orahovačkom, a redstoje radovi na ugradnji ivičnjaka i izgradnji kolovozne konstrukcije na središnjem dijelu Ulice Slobodana Škerovića, na potezu od raskrsnice sa Ulicom Đečevića do raskrsnice sa Ulicom Vlada Martinovića.

Podsjećamo, rekonstrukcijom Ulice Slobodana Škerovića predviđeno je da se postojeći asfalt na kolovozu zamijeni zastorom od granitne kocke, a zastor na trotoaru biće urađen od kamenih oblutaka u cementnom malteru. Od prateće infrastrukture predviđena je izgradnja atmosferske i tk kanalizacije i zamjena svjetiljki na postojećim stubovima javne rasvjete.

Dužina Ulice Slobodana Škerovića je 440 metara, od raskrsnice sa Ulicom Buta Lekića do raskrsnice sa ulicama Orahovačkom i Kučkom. Ulica se rekonstruiše u postojećim gabaritima, tako da je širina kolovoza promjenljiva i kreće se od 3,5 metara do 5,00 metara, a trotoari su takođe promjenljive širine, koliko dozvoljavaju prostorne mogućnosti.


Planirano je da radovi na rekonstrukciji Ulice Slobodana Škerovića budu završeni do početka maja ove godine, a ukoliko ne bude nepovoljnih vremenskih prilika koje bi uticale na to da se radovi ne mogu izvoditi, očekujemo da će rokovi biti ispoštovani, prenosi sajt Glavnog grada.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.03.2024.  |  Industrija

Novi tender za zakup Željezare - Prednost kompanijama koje proizvode "zeleni čelik", u prvih pet godina najmanje 25 mil EUR investicija

Elektroprivreda Crne Gore (EPCG) raspisala je novi tender za zakup pogona Čeličane i Kovačnice u cilju valorizacije i očuvanja proizvodnje čelika u fabrici sa tradicijom proizvodnje dužom od 65 godina. Pravo učešća na javnom pozivu imaju sve kompanije iz Crne Gore i inostranstva koje su registrovane i posluju u skladu sa Zakonima države u kojoj obavljaju svoje djelatnosti. U zakup se izdaju proizvodne i pomoćne hale, proizvodna

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.