NavMenu

Prva dionica autoputa na jesen - Do sada završeno 95% radova, izgrađeni svi tuneli, mostovi i ostali građevinski objekti na trasi

Izvor: RTCG Srijeda, 31.03.2021. 15:49
Komentari
Podeli
(Foto: Media Biro)
Na osnovu dosadašnje dinamike i činjenice da je na autoputu urađeno 95% radova, prva dionica od Smokovca do Mateševa bi mogla biti u potpunosti završena na jesen, odnosno do kraja godine, rekao je zamjenik šefa nadzora Jovan Ivanović.

On je u Jutarnjem programu TVCG rekao da je završeno asfaltiranje prvog sloja na obje trake mosta Moračica, a narednih dana predstoji završni sloj visokokvalitetnog asfalta.

- Završeni su radovi na opremanju mosta, kao što su zaštitne ograde, pješačke ograde, vjetrobrani. Trenutno se izvode radovi na instalacijama slabe i jake struje, rasvjete, saobraćajne signalizacije. Tako da su radovi u završnoj fazi - rekao je Ivanović.

Radovi na petlji Smokovac, kako je rekao, trebalo bi da budu završeni do početka ljeta.

U građevinskom smislu, kako je rekao, na trasi autoputa su završeni svi objekti - 32 tunela, 20-ak mostova, petlje, ostali objekti na trasi.

- Izvode se završni radovi, kao što su elektromašinske instalacije, hidrotehničke, protiv-požarne instalacije u tunelacije, ventilacije, rasvjeta. To su praktično radovi na opremanju autoputa - kazao je Ivanović.


Na dijelu otvorene trase, kako je istakao, na prvih 20-ak radova završeni su građevinski radovi i oba sloja asfalta.

- Tako da u ovom trenutku imamo preko 30-ak kilometara odrađene dionice asfalta, uključujući desetak tunela i mostova.

Na sjevernom dijelu trase, zbog vremenskih uslova, pojašnjava Ivanović, nijesu završeni svi građevinski radovi koji bi uskoro trebalo da budu privedeni kraju.

- Na autoputu je angažovano oko 1.000 radnika - rekao je Ivanović.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Saobraćaj

Biće rekonstruisani svi pružni prelazi od Bara do granice sa Srbijom

U naredne dvije godine svi pružni prelazi od Bara do granice sa Srbijom biće rekonstruisani, saopštio je ministar saobraćaja i pomorstva Filip Radulović. U emisiji "Dobro jutro Crna Goro" kazao je da upravo prelazi na prugama predstavljaju veliki problem kada je riječ o bezbjednosti u željezničkom saobraćaju . - Podaci su, nažalost, alarmantni. U zadnjih šest godina došlo je do 319 vanrednih događaja, od čega 21 sa smrtnim

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.