NavMenu

Podgorica dobila još jednu modernu saobraćajnicu - Završena rekonstrukcija Bulevara Ivana Crnojevića (VIDEO)

Izvor: eKapija Ponedjeljak, 29.03.2021. 11:51
Komentari
Podeli
(Foto: YouTube/Glavni grad Podgorica/Screenshot)
U Podgorici je završena rekonstrukcija Bulevara Ivana Crnojevića u koju je uloženo oko 500.000 EUR. Kako je saopšteno iz PG Biroa, jedna od najprometnijih saobraćajnica u glavnom gradu dobila je potpuno novi izgled.

- Poznato je da se Bulevar Ivana Crnojevića godinama unazad nalazio u izuzetnio lošem stanju, a prepoznajući to kao jedan od prioriteta u oblasti putne infrastrukture, odlučili smo da ga ove godine kompletno saniramo - rekao je gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković.

Podsjetio je da je nedavno završen prvi dio posla, a da su sada završeni radovi na potezu od Beogradske ulice do Bulevara Stanka Dragojevića, u dužini od 500 metara.

- Kompletna trasa je duga 1.120 metara a vrijednost projekta iznosi oko 500.000 EUR. Osim Puteva, koji su iznijeli najveći teret posla na ovoj saobraćajnici su bile angažovane i kolege iz Komunalnih usluga, Zelenila, Agencije za stanovanje i Čistoće, a njihov kolektivni napor je učinio da dobijemo još jednu lijepu i funkcionalnu saobraćajnicu - saopštio je gradonačelnik i najavio da već iduće sedmice Putevi počinju radove na sanaciji Bulevara Mihaila Lalića.

Direktor gradskog preduzeća Putevi Radenko Bulatović je izrazio zadovoljstvo zbog uspješno završenog posla u kratkom roku.


- U prvoj fazi smo sanirali preko 10.000 m2 asfaltnog kolovoza i djelmično trotorarske površine, a tokom druge faze na potezu od Beogradske ulice do Bulevara Stanka Dragojevića izvedeni su radovi u dužini od 550 metara i 12.000 m2 asfaltnog kolovoza, i detaljno je uređena trotoarska površina. Radovi su obuhvatili uklanjanje oštećenog kolovoza, pripremu podloge za asfaltiranje, ugradnju novih slivničkih rešetki, nivelaciju fekalne kanalizacije, iscrtavanje horizontalne i ugradnju vertikale signalizacije, kao i zaštittnih "P" elemenata na tortoaru - saopštio je Bulatović.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Uskoro nastavak radova na obilaznici oko Rožaja - Za drugu fazu izgradnje 8 mil EUR, raspisan tender

Izgradnja obilaznice oko Rožaja uskoro bi mogla biti nastavljena, pošto je Uprava za saobraćaj raspisala tender za preostale radove u okviru druge faze izgradnje ove saobraćajnice. Za ovaj posao opredijeljeno je 6,6 mil EUR bez, odnosno oko 8 miliona sa uračunatim PDV-om. Ponude se dostavljaju najkasnije do 23. maja do 10 sati. Ponuđeni rok za završetak radova ne može biti kraći od 350 ni duži od 450 kalendarskih dana od uvođenja

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.