NavMenu

Završena sanacija Koraćkog mosta u Beranama - Postavljen novi patos u dužini od 80 metara

Izvor: eKapija Srijeda, 03.03.2021. 15:45
Komentari
Podeli
(Foto: Shutterstock/Green Mountain Montenegro)
Zahvaljujući finansijskim izdvajanjima Opštine Berane, mještani Štitara, Lukavice, Bubanja, Zaostra, Crvljevina, Krlja, Rujišta i drugih susjednih mjesta izvršili su ovih dana popravku Koraćkog mosta, koji njihova sela, preko rijeke Lim, spaja sa magistralnim putem Berane - Bijelo Polje.

Kako je saopšteno na opštinskom sajtu, do popravke je došlo nakon što je ukazano da se pomenuti most nalazi u izuzetno lošem stanju, predstavljajući pravu opasnost i za pješake i za one koji se preko njega upute motornim vozilom.

Mještani napominju da se radi o građevini podignutoj sedamdesetih godina prošlog vijeka na način što je preko metalnih šina, koje se naslanjaju na betonske stope, postavljen drveni patos u dužini od oko 80 metara. Oni naglašavaju da je postavljen novi patos i da sada bezbjedno prelaze preko mosta.

- Daske na mostu, koji predstavlja jedini prelaz preko Lima u dužini od oko dvadesetak kilometara su bile toliko propale da je svaki prolazak preko njih predstavljao pravu opasnost. Jednostavno, gazište mosta je bilo popločano rupama, pa su se automobili često zaglavljivali u njima. Obratili smo se za pomoć lokalnoj upravi i predsjedniku opštine Dragoslavu Šćekiću koji su izdvojili novac za kupovinu nove daske i drugog neophodnog materijala. Nakon toga mještani su izvršili patošenje mosta za šta je utrošeno oko deset kubika daske. Tako je konačno izvršena popravka našeg mosta preko kojeg sada svakodnevno prolazi veliki broj pješaka, ali i putničkih automobila - naveli su mještani, dodajući da su postavili tablu kojom se upozorava da je preko mosta strogo zabranjen prolaz traktora i teretnih vozila.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.03.2024.  |  Energija, Finansije

Rok za prijave za Solari 5000 produžen do kraja marta

Elektroprivreda (EPCG) je zbog velikog interesovanja javnosti rok za prijavu za projekat Solari 5000+ produžila do 31. marta, a do sada je za ovaj projekat pristiglo 565 prijava od građana i privrede. To su Vijestima zvanično kazali iz državne energetske kompanije. Solari 5000+ najavljen je krajem 2022. godine, vrijedan je 70 mil EUR, a kroz njega je planirano ugrađivanje solarnih panela ukupne snage 70 megavata (MW) na domaćinstvima,

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.