NavMenu

Morsko dobro u prvoj polovini godine izdvaja oko 1,4 mil EUR za uređenje šetališta i obalne infrastrukture

Izvor: eKapija Ponedjeljak, 01.03.2021. 15:39
Komentari
Podeli
Šetalište u Pržnom (Foto: JP Morsko dobro/Projekti/Printscreen)Šetalište u Pržnom
Morsko dobro Crne Gore će u prvom i drugom kvartalu 2021. godine ulažiti oko 1,4 mil EUR u radove na uređenju obalne infrastrukture, javnih površina i šetališta, saopšteno je iz ovog preduzeća.

Kako je navedeno u saopštenju, u Javnom preduzeću za upravljanje morskim dobrom Crne Gore u toku je vrednovanje pristiglih ponuda po tenderima za odabir izvođača radova za više ranije najavljenih projekta od javnog interesa, a koji će se realizovati u prvom i drugom kvartalu ove godine.

- Za izvođača radova na popločavanju obalnog šetališta u budvanskom naselju Pržno pristigle su dvije ponude. Šetalište u Pržnu, po projektnom zadatku, biće popločano sivim kamenom visokog kvaliteta, a njime će biti ujedno obloženi i ojačani obalni zidovi. Predviđeno je hortikulturno i parkovsko uređenje šetališta uz postavljanje javne rasvjete i postavljanje podnog mozaika. Za ovaj posao Javno preduzeće izdvaja 200.000 EUR sa uračunatim PDV-om, dok će u drugu fazu radova (dio šetališta ispod kompleksa hotela Maestral) biti uloženo još 165.000 EUR - navode iz Morskog dobra.

Za popločavanje pješačkih staza u gradskom parku na Slovenskoj obali u Budvi na tenderu se javio jedan ponuđač. U novom gradskom parku koji je Javno preduzeće morsko dobro izgradilo i hortikulturno uredilo sredinom 2020. godine uloživši nešto preko 300.00 EUR, biće popločane pješačke staze za dodatnih 70.000 eura.

- Otvoren je i tender za izvođača radova na izgradnji druge faze šetališta na Jazu sa jednom pristiglom ponudom, a šetalište treba da bude nastavljeno zapadno do ušća rijeke Drenovštice u more. U prvu fazu radova početkom 2020. godine Javno preduzeće je uložilo 165.000 EUR, a za nastavak izgradnje staze planiran je iznos od 240.000 EUR sa uračunadim PDV-om - dodaju.

Velika skela, Ulcinj (Foto: Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom)Velika skela, Ulcinj
Za izvođenje radova na parternom uređenju Velike skele - pristaništa u opštini Ulcinj, na katastarskim parcelama broj 3604, 3603 i 3605 K.O. Ulcinj - prva faza radova pristigle su tri ponude. Za prvu fazu radova na Velikoj skeli u Ulcinju Javno preduzeće morsko dobro izdvaja nešto preko 800.000 EUR sa uračunatim pdv-om, a kroz ovaj posao planirano je popločavanje platoa, hortikulturno i parkovsko uređenje, postavljanje javne rasvjete i uređenje manjeg amfiteatra.

- Pored navedenog u Javnom preduzeću, narednih dana očekujemo da ugovor sa izvođačem radova na vanrednim i hitnim sanacijama obale u svim primorskim opštinama u vrijednosti od 145.000 EUR - zaključuje se u saopštenju Morskog dobra.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.03.2024.  |  Energija, Finansije

Rok za prijave za Solari 5000 produžen do kraja marta

Elektroprivreda (EPCG) je zbog velikog interesovanja javnosti rok za prijavu za projekat Solari 5000+ produžila do 31. marta, a do sada je za ovaj projekat pristiglo 565 prijava od građana i privrede. To su Vijestima zvanično kazali iz državne energetske kompanije. Solari 5000+ najavljen je krajem 2022. godine, vrijedan je 70 mil EUR, a kroz njega je planirano ugrađivanje solarnih panela ukupne snage 70 megavata (MW) na domaćinstvima,

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.