NavMenu

Završena prva faza rekonstrukcije Bulevara Ivana Crnojevića - Za nastavak radova više od 250.000 EUR

Izvor: eKapija Ponedjeljak, 01.03.2021. 11:33
Komentari
Podeli
(Foto: Youtube.com/Screenshot/Glavni grad Podgorica)
U Podgorici je završena rekonstrukcija dijela Bulevara Ivana Crnojevića, na potezu od Ulcinjske do Beogradske ulice, a kako je rekao gradonačelnik Ivan Vuković, riječ je o investiciji vrijednoj 200.000 EUR.

Prema njegovim riječima, riječ je o jednoj od najprometnijih ulica u glavnom gradu, a u toku prve faze sanirano je oko 500 metara bulevara. Dodaje je da su radnici Puteva odmah nastavili sa drugom fazom radova, te da bi rekonstrukcija ove saobraćajnice do Bulevara Stanka Dragojevića trebalo da bude gotova sredinom marta.

- Osim kolega iz Puteva na ovom potezu radile su i kolege iz Zelenila, zahvaljujući kojima je bulevar dobio nove sadnice i uređeno razdjelno ostrvo. Ekipe Komunalnih usluga dodatno su osvijetlile trotoarsku površinu koja je dugo bila u mraku zbog visokih borova, a osvijetljen je i poligon koji se nalazi u neposrednoj blizini - istakao je Vuković dodajući i da Agencija za stanovanje unazad mjesecima radi na ovom potezu.

- U toku je sanacija fasade na jedanaestom objektu u Bulevaru Ivana Crnojevića, tako da ovaj kvart izgleda potpuno drugačije u odnosu na prošlu godinu. Osim toga oni su vrijedno radili i sredili jedan od najstarijih poligona u centru grada. Želim da najavim da ćemo zbog ogromnog interesovanja građana koji ođe žive uskoro u parku preko puta postaviti još jedan sto za stoni tenis, a ovdje su bile aktivne i kolege iz Čistoće - zaključio je Vuković.

- Na osnovu naloga gradskog Sekretarijata za saobraćaj počeli smo sanaciju Bulevara Ivana Crnojevića koja se izvodi u dvije faze. Prva faza, od Ulcinjske do Beogradske ulice je danas uspješno završena. U tom smo sanirali preko 10.000 m2 asfaltnog kolovoza, ugradili nove slivničke rešetke, nivelisali postojeću fekalnu kanalizaciju, završili habajući sloj i iscrtali horizontalnu signalizaciju - saopštio je direktor preduzeća Putevi Radenko Bulatović.

On je istakao da su ekipe Puteva nastavile sanaciju druge faze Bulevara Ivana Crnojevića, od Beogradske ulice do mosta Milenijum, dodajući da će ti radovi trajati dvadeset radnih dana i da je vrijednost te investicije preko 250.000 EUR.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

16.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj, Turizam, sport, kultura

Nova sezona, stari problemi: Fali sezonaca, inspektora, granične policije, parking prostora, boljih saobraćajnica

Nedostatak sezonske radne snage, autobuskog prevoza sa podgoričkog aerodroma od centra Glavnog grada, neriješeno pitanje buke i čistoće, loša saobraćajna povezanost, saobraćajne gužve i gužve na graničnim prelazima, nedovoljan broj službenika granične policije na primorja, nemogućnost strancima da plate parking mjesta SMS-om, neadekvatan inspekcijski nadzor, izostanaka organizovane pripravnosti pojedinih domova zdravlja

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.