NavMenu

Završena rekonstrukcija Ulice Bracana Bracanovića u Podgorici - Uskoro radovi u Bulevaru Ivana Crnojevića

Izvor: eKapija Ponedjeljak, 08.02.2021. 12:21
Komentari
Podeli
(Foto: Youtube.com/Screenshot/Glavni grad Podgorica)
U Podgorici je završena rekonstrukcija dijela Ulice Bracana Bracanovića, koja je godinama bila u veoma lošem stanju. Završne radove obišao je i gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković, koji je izrazio zadovoljstvo zbog uspješno završenih radova u vrlo kratkom roku.

Najavio je i da će u narednom periodu Glavni grad slijediti dobru praksu iz prethodne godine i nastaviti sa daljim unapređenjem saobraćajne infrastrukture u Podgorici.

- Kao što smo i najavili krajem prošle godine, već početkom 2021. nastavili smo realizaciju našeg ambiciozno definisanog investicionog ciklusa koji podrazumijeva sanaciju svih važnijih saobraćajnica u glavnom gradu. Počeli smo sa dijelom Ulice Bracana Bracanovića koji se dugo godina i decenija nalazi u izuzetno lošem stanju iako se radi o važnoj saobraćajnici, budući da je u blizini park i škola i Dom zdravlja. Danas smo u prilici da konstatujemo da su radovi izvedeni kvalitetno i u relativno kratkom roku s obzirom na vrlo nepovoljne vremenske uslove, tako da smo dobili 260 metara potpuno nove saobraćajnice. Vrijednost izvedenih radova je 100.000 eura - istakao je Vuković najavljujući da će gradski Putevi uskoro krenuti sa sanacijom Bulevara Ivana Crnojevića.

- Riječ je o potezu od Ulcinjske ulice pa sve do ulice koja vodi prema mostu Milenijum. Dobićemo cijeli niz novih saobraćajnica, odnosno saobraćajnica koje će biti temeljno rekonstruisane. Iskreno očekujem da ćemo preporoditi saobraćajnu infrastrukturu na teritoriji grada - saopštio je Vuković.

Podsjetio je na radove koji se trenutno izvode u Bokeškoj ulici, na platou ispred Gimnazije Slobodan Škerović, izražavajući istovremeno uvjerenje da će uskoro i početi rekonstrukcija drugog dijela Hercegovačke ulice.

Direktor gradskog preduzeća Putevi Radenko Bulatović saopštio je da je po nalogu Sekretarijata za saobraćaj privredno društvo na čijem je čelu pristupilo sanaciji dijela Ulice Bracana Bracanovića, na potezu od Ulice Kralja Nikole do Ulice 4. jula, u dužini od 260 metara prosječne širine 7 metara.

- Na ovoj saobraćajnici smo sanirali 2.000 kvadrata asfaltnog sloja, 1.400 kvadrata trotoara. Rekonstruisali smo sve slivničke rešetke, odradili smo novo izravnavanje i zatim postavili habajući sloj asfalta na kompletnoj površini. Radovi su trajali 10 radnih dana i ova investicija je koštala 100.000 eura - istakao je Bulatović, dodajući da su nepovoljni vremenski uslovi uticali na dinamiku radova,ali da je čitav posao i pored toga realizovan u najkraćem mogućem roku.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Saobraćaj, IT, Telekomunikacije

Olakšica za vozače: Uz elektronsku naplatu putarine, uskoro bez zadržavanja na putevima u Srbiji

Vozačima u Crnoj Gori, uskoro će biti dostupna mogućnost da sa sopstvenim tag uređajem elektronski plaćaju putarinu kako u Crnoj Gori tako i na cestama u Srbiji, što će značiti manje zadržavanje i brži protok saobraćaja. Kako za portal Kolektiv me objašnjava Ana Palibrk iz preduzeća Monteput, riječ je platfortmi Toll for all (T4A) – Putarina za sve, koja podrazumijeva da se sa jedinstvenim tag uređajem može putovati kroz više

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.