NavMenu

Herceg Novi će uskoro biti dio sistema Regionalnog vodovoda - Završetak radova do 6. februara

Izvor: Pobjeda Četvrtak, 28.01.2021. 15:36
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: ThomBal/shutterstock.com)Ilustracija
Radovi na postavljanju cjevovoda kroz tivatsku opštinu kojim će uskoro Herceg Novi da bude spojen na regionalni sistem snabdijevanja, koji su počeli krajem maja prošle godine, ušli su u završnu fazu.

Direktor JP Regionalni vodovod za Crnogorsko primorje Goran Jevrić kaže da je završeno 99 odsto građevinskih radova.

- Ugrađeno je 2.980 metara čeličnog cjevovoda, postavljeno je 92 odsto optičkog kabla, asfaltirana je čitava trasa i sjutra će postaviti završni sloj asfalta, čime će saobraćajnicu staviti u potpunu funkciju. Ostalo je još 35 metara mašinskih iskopa, kao i postavljanje manjih šahti. Taj dio i ostale sitnije poslove planiramo da završimo do 6. februara, ako padavine ne uspore dinamiku aktivnosti - kazao je Jevrić.

Zadovoljan je, kaže što su u veoma složenim uslovima pandemije uspjeli da realizuju i taj projekat i što poslovi nijesu zaustavljeni. Radove je dodatno otežavala situacija na terenu jer su cijevi na više dionica postavljane ispod nivoa mora. To su između ostalog razlozi što završetak projekta kasni više od mjesec.

Jevrić se nada da će uskoro da bude konktretizovan dogovor sa Opštinom i preduzećem Vodovod i kanalizacija Herceg Novi o potpisivanju ugovora o preuzimanju vode iz regionalnog sistema.

Predviđeno je da Herceg Novi iz regionalnog vodovoda dobija 200 litara u sekundi od kojih je 70 l/sek za poluostrvo Luštica. Vrijednost radova je 1,8 mil EUR a projekat je finansiran iz kreditnih sredstava Evropske banke za obnovu i razvoj, za šta je država dala garanciju.

Regionalni vododvod je u prethodnom periodu investirao više od 400.000 EURu izradu projektne dokumentacije i sanaciju vodovodne infrastrukture na prostoru opštine Tivat radi obezbjeđenja najstrožih tehničkih uslova za isporuku visoko kvalitetne vode za piće građanima Herceg Novog.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

U Crnoj Gori predviđena izgradnja 260 km auto-puteva i oko 200 km brzih saobraćajnica

U Crnoj Gori predviđena je izgradnja 260 kilometara auto-puteva i oko 200 kilometara brzih saobraćajnica. Tako će se u narednom periodu nastaviti intezivne aktivnosti Monteputa na daljoj izradi idejnih rješenja, sa fokusom na dionicu autoputa Podgorica - Bar, kao i kreiranja neophodnih preduslova za uključivanje preostale saobraćajne infrastrukture u Prostorni plan Crne Gore. Kako je saopšteno nakon prve sjednice Savjeta za javne

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.