NavMenu

Objavljen poziv za EU projekat međuregionalne saradnje mikro i malih preduzeća, na raspolaganju 3 mil EUR

Izvor: eKapija Srijeda, 19.06.2024. 12:18
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Pixabay.com/moerschy)Ilustracija

Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) objavila je prvi javni poziv za dostavu projektnih prijedloga saradnje mikro i malih preduzeća na pograničnom području Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Crne Gore u okviru Fonda projekata malih vrijednosti (Small Project Fund - SPF), projekta EmBRACE (Enhancing MSEs sustainaBle gRowth And CompEtitiveness).

Po prvi put na ovom programskom području, mikro i malim preduzetnicima na raspolaganju stoji ukupno 8.725.324 EUR iz Evropskog fonda za regionalni razvoj i IPA III, od čega je kroz prvi poziv raspoloživo 3 mil EUR.

Šta se može finansirati kroz projekat?

Finansijska podrška će se odobravati za razvoj i prilagođavanje poslovnih modela, proizvoda, usluga i procesa, podsticanje razvoja lokalnih mikro i malih preduzeća, sa snažnim naglaskom na uvođenje inovacija proizvoda ili procesa, razvoj pilot akcija i novih poslovnih rješenja, uz istovremeno unapređenje njihove prekogranične poslovne saradnje.

Evropskim sredstvima može se sufinansirati do 85% ukupne vrijednosti projekta, pri čemu najviši iznos evropskih sredstava koji je moguće ostvariti po malom projektu iznosi 200.000 EUR. Svaki mali projektni prijedlog treba uključivati saradnju najmanje dva, a najviše četiri projektna partnera odnosno krajnja korisnika iz različitih zemalja uključenih u programsko područje. Pritom jedan od partnera mora imati sjedište na području Evropske unije. Saradnja partnera iz sve tri zemlje članice programskog područja bodovaće se s dodatnih 5 bodova.

Rokovi i detalji o postupku prijema prijava navedeni su u Guidelines for MSEs as Final Recipients (GfA). Predviđeno trajanje javnog poziva je od 18. juna do 17. septembra 2024.


Prijave za učestovanje u projektu možete predati putem online platforme projekta na linku https://cbchb.eu/application/.

Projekat EmBRACE i svi detalji javnog poziva biti će predstavljeni na početnoj konferenciji u Splitu 3. jun, a potom će uslijediti informativne radionice za poduzetnike 4. jun u Mostaru, 10. juna u Tuzli, 11. juna u Slavonskom Brodu te 16. juna u Podgorici.

Projekat se provodi u sklopu Interreg IPA programa prekogranične saradnje Hrvatska – Bosna i Hercegovina – Crna Gora 2021. – 2027. te ima za cilj podstaknuti kontinuirani rast i unapređenje konkurentnosti mikro i malih preduzeća u pograničnom području triju zemalja.

Za dodatne informacije zainteresovani se mogu obratiti putem elektronske pošte embrace@hamagbicro.hr.

Projekat je sufinansiran sredstvima Evropskog fonda za regionalni razvoj (EFRR) i IPA III sredstvima Evropske unije.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

13.07.2024.  |  Turizam, sport, kultura

Raste broj turista iz Kine

Crna Gora je kao destinacija sve privlačnija za kineske turiste, čiji je broj porastao 42,4 odsto u poređenju sa 2019. godinom, saopštio je predsjednik izvršnog odbora Nacionalne turističke organizacije (NTO), Miško Rađenović. - Uvjereni smo da će kontinuirana saradnja rezultirati daljim napretkom u oblasti turizma, promovišući odgovoran i održiv turizam kao ključni faktor zajedničkog prosperiteta. U tom smislu, nastavićemo da

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.