NavMenu

Raspisan poziv za nabavku opreme velike vrijednosti za turizam

Izvor: eKapija Ponedjeljak, 25.09.2023. 14:14
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Pixabay.com/StockSnap)Ilustracija
Ministarstvo ekonomskog razvoja i turizma pozvalo je domaća mikro, mala i srednja preduzeća da podnesu prijave za učešće u postupku dodjele sredstava za podsticanje direktnih investicija u turizmu i ugostiteljstvu za 2023. godinu, posebno za Programsku liniju namijenjenu nabavci opreme velike vrijednosti za turizam.

Kako su naveli, pravo učešća u ovoj Programskoj liniji imaju registrovana mikro, mala i srednja privredna društva.

- Ova inicijativa podržava nabavku nove opreme za primarne ugostiteljske objekte koji pružaju usluge smještaja i pripremanja hrane, pića i napitaka, u skladu sa Zakonom o turizmu i ugostiteljstvu. To se odnosi na hotele i slične objekte - turističko naselje, motel, pansion, eco lodge i wild beauty resort, a koji ne posluju po kondo i mješovitom modelu poslovanja - navodi se u pozivu

Ministarstvo ekonomskog razvoja i turizma će odobriti refundaciju dijela troškova u iznosu do 40% opravdanih troškova bez PDV-a, pri čemu iznos ne smije biti manji od 8.000 niti veći od 80.000 EUR. Iz ovog resora ukazuju da se vrijednost opreme kreće u rasponu od 20.000 do 200.000 EUR, neto fakturisane vrijednosti.

Za privredna društva u čijoj osnivačkoj strukturi u vlasništvu od 100% učestvuju osobe ženskog pola i/ili osobe koje imaju do 35 godina starosti, kao i za privredna društva koja su registrovana i obavljaju djelatnost u jedinicama lokalnih samouprava sa indeksom razvijenosti do 100%, refundacija će iznositi do 50% opravdanih troškova bez PDV-a, u iznosu od 10.000 do 100.000 EUR.

- Očekujemo da će ova inicijativa doprinijeti razvoju turizma i ugostiteljstva u Crnoj Gori, stvarajući nove mogućnosti za lokalna preduzeća - navode iz Ministarstva.

Opširnije informacije o javnom pozivu možete pronaći OVDJE.

Za dodatne informacije i detalje o postupku prijave građani se mogu obratiti putem elektronske pošte na adresu javnipoziv.turizam@mek.gov.me.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

04.03.2024.  |  Finansije

CG će prvi put izdati međunarodnu obveznicu emitovanu u dolarima - Mogućnost za dolazak novih investitora

Crna Gora će sjutra na međunarodnom finansijskom tržištu prvi put izdati obveznicu emitovanu u USD valuti, što bi moglo dovesti nove investitore koji će ulagati u javni dug, saopštio je direktor sektora finansijskih tržišta u Hipotekarnoj banci, Gojko Maksimović. - Do sada je Ministarstvo finansija izdalo više serija obveznica na međunarodnom tržištu, a sve su bile u EUR kao domicilnoj valuti. S tim u vezi, sjutrašnja emisija

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.