NavMenu

Raspisan prvi poziv za projekte prekogranične saradnje CG i BiH - Na raspolaganju više od 2,1 mil EUR

Izvor: eKapija Srijeda, 07.06.2023. 14:50
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Aleksandar Mijatovic/shutterstock.com)Ilustracija
Delegacija Evropske unije u BiH objavlila je prvi poziv za podnošenje prijedloga projekata za "Program prekogranične saradnje Bosna i Hercegovina - Crna Gora 2021-2027, Prvi poziv za projekte", koji se finansira iz sredstava Predpristupne pomoći za ovaj program.

Program se sprovodi u okviru trećeg instrumenta pretpristupne pomoći (IPA III) i rezultat je zajedničkog planiranja koje čine vlade i druge zainteresovane strane dva korisnika učesnica. IPA III podržava prekograničnu saradnju u cilju promovisanja dobrosusedskih odnosa, podsticanja integracije Unije i promovisanja društveno-ekonomskog razvoja kroz zajedničke lokalne i regionalne inicijative.

Globalni cilj ovog poziva za je promovisanje dobrosusjedskih odnosa, podsticanje integracije Unije i doprinos društvenom, ekonomskom i teritorijalnom razvoju programske prekogranične oblasti razvojem održive prirode -i-kulturni turizam.

Definisana su dva tematska prioriteta programa:
  • Prioritet 1: Zaštita životne sredine, prilagođavanje i ublažavanje klimatskih promjena, prevencija i upravljanje rizicima
  • Prioritet 2: Turizam i kulturno i prirodno naslijeđe

Ukupan indikativni iznos koji je dostupan u okviru ovog poziva za dostavljanje ponuda je 2,16 mil EUR.

- Naručilac zadržava pravo da ne dodijeli sva raspoloživa sredstva. Tačnije, ugovorni organ bi mogao da poništi poziv u potpunosti ili djelimično kada se može ugovoriti samo nekoliko kvalitetnih aplikacija i ponovo pokrenuti neraspoređena sredstva u slijedećem pozivu za dotični tematski prioritet/specifični cilj - navodi se u dokumentaciji.


U okviru podrške za turizam održivog prirodnog i kulturnog naslijeđa minimalni iznos grata je 250.000 EUR, a maksimalni 450.000 EUR, odnosno moguće je kroz dodijeljena sredstva pokriti minimalno 20% ukupnih prihvatljivih troškova do maksimalnih 80%.

Prijave su otvorene do 25. jula u 16 časova.

Da bi aplicirali na ovaj poziv aplikanti se moraju registrirati u sistem PADOR, dostupan na veb stranici: https://webgate.ec.europa.eu/pador, dok se predlozi projekata moraju predati preko PROSPECT sistema koji je dostupan na sljedećoj web adresi: https://webgate.ec.europa.eu/europeaid/prospect, koristeći instrukcije date u PROSPECT Uputstvu za korisnike.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Industrija, Građevina

Skoro 3 mil EUR za nabavku i ugradnju opreme za rekonstrukciju postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda Budva-Bečići

Uprava za kapitalne projekte raspisala je tender za nabavku i ugradnju opreme radi rekonstrukcije postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda Budva Bečići. Vrijednost nabavke je 2,47 mil EUR bez, odnosno blizu 3 miliona sa PDV-om. Ponude se dostavljaju najkasnije do 13. maja do 10 sati. Minimalni rok izvršenja ugovora je 90 dana od dana kada Korisnik obezbijedi uslove za početak ugradnje opreme, a maksimalni rok izvršenja ugovora je 160

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.