NavMenu

Poziv za učešće u Programu ženskog preduzetništva u oblasti intelektualne svojine

Izvor: eKapija Srijeda, 11.01.2023. 14:12
Komentari
Podeli
(Foto: Ministarstvo ekonomskog razvoja i turizma)
Ministarstvo ekonomskog razvoja i turizma dobilo je poziv od Svjetske organizacije za intelektualnu svojinu (WIPO), sa sjedištem u Ženevi, Švajcarska, za učešće u Programu ženskog preduzetništva u oblasti intelektualne svojine.

Kako su naveli, ovaj program namijenjen je ženama preduzetnicama iz lokalnih zajednica čiji se biznis bazira na izradi tradicionalnih tekstilnih proizvoda.

- Program za cilj ima podršku ovakvim biznisima kroz djelotvorno korištenje intelektualne svojine. Očekuje se da učesnice imaju koristi od projekta kroz popularisanje njihovog biznisa i proizvoda u lokalnim zajednicama - navode iz Ministarstva.

Projekat će biti implementiran tokom 2023. godine, u trajanju od 10 mjeseci, a tokom njega učesnice iz Crne Gore imaće priliku da pohađa obuku WIPO-a.

- Na kraju projekta će biti organizovan događaj, izložba rukotvorina. Projekat će u potpunosti biti finansiran od strane WIPO-a - pojasnili.

Kriterijumi za izbor kandidatkinja su:
  • Spona veza sa zajednicom - predstavljanje ili veza sa lokalnom zajednicom, sa određenim biznisom ili projekat koji se bazira na tradicionalnom tekstilu (čipka, vez, šivenje, dr.). Kandidatkinja može biti direktno proizvođač određene rukotvorine ili njen predstavnik.
  • Solidan nivo znanja engleskog jezika - nivo neophodan za aktivno i osmišljeno učešće u svim fazama projekta.
  • Informaciona (IT) opremljenost - posjedovanje neophodnih IT vještina, opreme i internet. povezanosti radi učešća u online aktivnostima (većinom zoom sastancima / razgovorima)
  • Aktivno učešće - spremnost, motivisanost i raspoloživost za učešće u svim aktivnostima projekta.

Ministarstvo ekonomskog razvoja i turizma pozvalo je sve zainteresovane da se prijave za učešće u ovom projektu do 15. januara do 12 sati na email snezana.dzuverovic@mek.gov.me.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Turizam, sport, kultura

Otvoreni i zatvoreni i olimpijski bazen, teretana, restoran, SPA centar... - Šta će sve imati budući kompleks akvatik centra u Baru

Kompleks akvatik centra u Baru gradiće se na parceli od preko 18.000 kvadrata, imaće olimpijski bazen, pomoćni bazen, otvoreni baze, te kompezacioni i bazen za dezinfekciju nogu. Uz to, planirani su i dodatni sadržaji koji će dodatno obogatiti ponudu nacionalnog akvatik centra, ali i omogućiti organizaciju velikih sportskih događaja u Baru. Podsjetimo, Opština je raspisala tender za izradu idejnog rješenja, nakon što je nedavno od

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.