NavMenu

Raspisan konkurs za sufinansiranje projekata za podsticaj i razvoj kreativnih industrija

Izvor: eKapija Četvrtak, 28.07.2022. 14:31
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Pixabay / lukasbieri)Ilustracija
Ministarstvo kulture i medija raspisalo je konkurs za sufinansiranje projekata i programa od značaja za podsticaj i razvoj kreativnih industrija za 2022. godinu.

Kako je navedeno u pozivu, konkursom se ostvaruje podrška razvoju sektora kreativnih industrija kroz sufinansiranje projekata iz oblasti produkcije kulturnih proizvoda i usluga intelektualne svojine (proizvodnja, promocija, distribucija i komercijalizacija roba i aktivnosti kulture, koje imaju utemeljenje u umjetnosti i kulturi).

Cilj konkursa je podsticaj i razvoj kreativnih industrija, kroz podršku i produkciju kulturnih proizvoda i usluga iz oblasti intelektualne svojine. Podrškom je moguće i poželjno, pomoći kreativnim biznisima u pronalaženju alternativnih izvora prihoda kroz kreiranje novih proizvoda i usluga, kao odgovora na stalno mijenjajuće tržišne uslove. Podrška će posebno vrijednovati višeresorni pristup i pozitivan uticaj na širi sektor kreativnih industrija i regionalnih klastera.

Sufinansiranje projekata Ministarstvo će vršiti najviše do 50% iznosa ukupnih sredstava potrebnih za realizaciju projekta, shodno Zakonu o kulturi, a prihvatljivi troškovi se odnose na:
  • obezbjeđivanje osnovnih sredstava za rad (alat, oprema i repro materijal)
  • obezbjeđivanje osnovne opreme za proizvodnju (tehnička sredstva koja omogućavaju proizvodnju)
  • podrška obezbjeđivanju kanala prodaje i plasmana
  • podrška za promotivne aktivnosti i oglašavanje
  • štampanje naučno-istraživačkih publikacija
Pravo učešća na konkursu imaju fizička i pravna lica koja imaju prebivalište u Crnoj Gori, odnosno koja su u Crnoj Gori registrovana za obavljanje djelatnosti kulture, produkcije kulturnih proizvoda i usluga iz oblasti intelektualne svojine, osim nevladinih organizacija i javnih ustanova i drugih subjekata čiji se rad finansira iz budžeta Crne Gore, odnosno budžeta opštine sredstvima planiranim za kulturu.


Konkursom se snažno podržava učešće umjetnika različitih profilacija, proizvođača, zanatlija, kreativnih timova i amatera. Autor može kandidovati najviše tri projekta ili proizvoda pod svojim imenom.

Kategorije na koje projekat mora biti fokusiran, jedna ili više navedenih kategorija, koje sebe na prirodan i funkcionalan način mogu da dopunjavaju, su arhitektura, dizajn (grafički, industrijski i modni), digitalne umjetnosti, uspostavljanje ICT proizvoda, izdavaštvo i kreativno zanatstvo, odnosno podsticaj očuvanje i razvoj tradicionalnih zanata i vještina.

Prijave se dostavljaju szaključno sa 26. avgustom 2022. godine do 15 časova.

Više informacija možete vidjeti OVDJE.




Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Građevina, Turizam, sport, kultura

Izgradnja turističkog kompleksa Otrant Reefs na Velikoj plaži počinje sledeće nedelje

Naredne sedmice počeće izgradnja turističkog kompleksa Otrant Reefs na Velikoj plaži u Ulcinju, prenosu portal Ul-Info. - U subotu, 6. aprila, biti svečano postavljen kamen-temeljac za turistički kompleks Otrant Reefs na Velikoj plaži. Najavljeno je da će se ovaj kompleks prostirati na preko 40.000 kvadrata, te da će imati dva hotela sa 5 zvjezdica i 23 vile, te brojnim drugim pratećim sadržajima uz Port Milenu - prenosi portal.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.