NavMenu

Norveška podržava razvoj malih preduzeća sa 200.000 EUR - Prijave otvorene do 15. decembra

Izvor: Mina Ponedjeljak, 01.11.2021. 15:07
Komentari
Podeli
(Foto: Maryna Pleshkun/shutterstock.com)
Norveška preko projekta Norveška za vas - Crna Gora izdvojila je 200.000 EUR za projekte podrške malim preduzećima iz sektora održive poljoprivrede i lanca proizvodnje hrane, održivog i zdravstvenog turizma, informacionih tehnologija, proizvodnje i kreativnih industrija.

- U okviru javnog poziva koji je otvoren do 12. decembra, mogu konkurisati biznis inkubatori i habovi, istraživački centri, akademske institucije, organizacije civilnog društva koja se bave podrškom poslovanju, poslovna udruženja, razvojne agencije i drugi subjekti koji imaju mandat da podrže razvoj malog biznisa na neprofitnoj osnovi - navodi se u saopštenju.

Taj javni poziv ima za cilj da doprinese razvoju i rastu malih preduzeća u Crnoj Gori, unapređenjem njihove konkurentnosti.

- Predložene projektne aktivnosti treba da obuhvate konkretan broj malih biznisa i da se prevashodno odnose na digitalizaciju proizvodnje i prodaje, doprinos smanjenju negativnog uticaja na životnu sredinu, izgradnju kapaciteta za veću otpornost malih preduzeća, uvođenje novih tehnologija u proizvodnji, marketing, brending i širenje na nova tržišta, uvođenje različitih standarda i obuke za pronalaženje različitih izvora finansiranja i izgradnju kapaciteta subjekataza podršku poslovanju - navodi se u saopštenju.

Glavni fokus intervencije je na unapređenju ciljanih malih preduzeća uz naglašavanje elemenata umrežavanja između organizacija za podršku poslovanju i lokalnih samouprava, i jasno demonstriranje vrijednosti predstavljenog partnerstva.


- Vrijednost bespovratnih sredstava može da varira od 25,8 hiljada EUR do 43 hiljade EUR, dok finansijsko učešće organizacija nije obavezno. Projektne aktivnosti mogu da traju najduže devet mjeseci - dodaje se u saopštenju.

Svi detalji poziva i prijavni formulari dostupni su na sajtu projekta Norveška za vas - Crna Gora, a zainteresovani mogu dobiti više informacija i na informativnim sesijama, koje će biti održane 9. novembra u Podgorici, a 11. novembra u Bijelom Polju.

Detalji poziva i neophodni formulari dostupni su OVDJE.



Komentari
Vaš komentar

Top priče

19.04.2024.  |  Industrija

Za Željezaru otvorene sve opcije - Od strateškog partnerstva do prodaje

Činjenica da je propao i drugi javni poziv za Željezaru nije loša poruka, jer pokazuje ozbiljnost da se to pitanje riješi na prihvatljiv i ekonomski održiv način, poručio je ministar energetike i rudarstva Saša Mujović na konferenciji za novinare. Kako je kazao, za nikšićku fabriku su na stolu sve opcije - od davanja u zakup, preko strateškog partnerstva, do prodaje. Ministar je komentarišući nezadovoljavajuću ponudu za

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.