NavMenu

Produžen rok prijava za podršku investicijama za razvoj ruralnog turizma u Cetinju

Izvor: eKapija Utorak, 24.08.2021. 10:51
Komentari
Podeli
(Foto: SSokolov/shutterstock.com)
Rok za podnošenje zahtjeva za podršku investicijama za razvoj ruralnog turizma, obezbijeđenu u okviru IPARD II, produžen je do 30. septembra. Vlasnici poljoprivrednih gazdinstava, mikro i mala preduzeća koja rade u ruralnim područjima Prijestonice Cetinje, na nadmorskoj visini od preko 600 metara, mogu se prijaviti za dodjelu sredstava podrške investicijama za razvoj ruralnog turizma. Sredstva podrške dodjeljuju se za investicije od 10.000 do 150.000 EUR, uz bespovratnu podršku do 65% vrijednosti odobrenih prihvatljivih troškova, ističe se na sajtu Prijestonice Cetinje.

Poziv je objavilo Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, kroz Program razvoja poljoprivrede i ruralnih područja Crne Gore u okviru IPARD II 2014-2020. godina. Kroz ovaj projekat, za razvoj ruralnog turizma, na raspolaganju je ukupno 6,08 miliona eura, gdje je doprinos Evropske unije 75%, a nacionalni 25 procenata.

Predmet investicije mogu biti izgradnja i/ili rekonstrukcija i/ili opremanje ugostiteljskih objekata za pružanje usluga smještaja, objekata za pripremanje hrane, pića i napitaka, uređenje turističke infrastrukture (tematski i zabavni parkovi, teniski tereni, bazeni, zabavno rekreativne staze ili putevi – trim staze, vidikovci, panoramski putevi, biciklističke i planinarske staze); izgradnja i/ili rekonstrukcija postrojenja i/ili nabavka opreme za obnovljive izvore energije (fotonaponski sistemi) i nabavka opreme i uređaja za tretman otpada i otpadnih voda.


Informacije o potrebnoj dokumentaciji i drugi detalji poziva su dostupni na sajtu www.ipard.gov.me. Službe Prijestonice Cetinje su na raspolaganju svim zainteresovanim građanima i privrednicima u cilju kvalitetne pripreme aplikacije.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Energija

Data saglasnost na projekat povećanja energetske efikasnosti u domaćinstvima

Vlada je na današnjoj sjednici dala saglasnost za projekat povećanja energetske efikasnosti u domaćinstvima. Ministar energetike i rudarstva, Saša Mujović, objasnio je da povećanje energetske efikasnosti znači ekonomičnije i racionalnije korišćenje resursa. - Povećanje energetske efikasnosti možemo doživjeti kao značajno sredstvo kako da smanjimo naše mjesečne izdatke po osnovu utrošene električne energije - rekao je Mujović.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.