Izvor: Mina | Subota, 19.09.2020.| 10:31
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Raspisan konkurs za razvoj ženskog preduzetništva u Podgorici - Prijave do 2. novembra

(Foto: Pixabay.com/Tumisu)
Glavni grad Podgorica pozvao je preduzetnice i preduzeća u kojima su žene nosioci poslovanja da se do 2. novembra prijave na konkurs za raspodjelu sredstava budžeta namijenjenih ženama koje žele da pokrenu ili razvijaju sopstveni biznis.

Komisija za raspodjelu sredstava za podršku ženskom preduzetništvu pozvala je da se na javni konkurs prijave preduzetnice i preduzeća u kojima su žene nosioci biznisa, odnosno osnivač ili jedan od osnivača i izvršni direktor, sa prebivalištem, odnosno sjedištem na teritoriji Podgorice.

Sredstva predviđena budžetom Glavnog grada za ovu godinu raspodjeljuju se za bisnis planove kojima se naročito podstiče ekonomski razvoj Podgorice, poljoprivrede i ruralnog područja, organske poljoprivredne proizvodnje i turizma.

Takođe, ti biznis planovi trebalo bi da podstiču razvoj lova i ribolova i fizičke kulture i sporta, kao i da doprinose afirmaciji i valorizaciji kulturnog potencijala i tradicije i očuvanju životne sredine i održivog razvoja.

- Za sve nabrojane podsticaje predviđeno je ukupno 20.000 EUR - navodi se u javnom pozivu.

Maksimalan iznos dodijeljenih sredstava za biznis planove ne može iznositi više od 25% od ukupnog iznosa predviđenog budžetom Glavnog grada za podršku ženskom preduzetništvu.

Kompanija, odnosno preduzetnica, može konkurisati za ukupan iznos ili za dio sredstava za realizaciju aktivnosti iz biznis plana i dužna je da to naznači.

Preduzetnice koje žele da započnu sopstveni biznis i koje planiraju razvoj poslovanja u zapečaćenoj koverti prilažu dokumentaciju koja je detaljno opisana u javnom konkursu koji je objavljen na sajtu Glavnog grada.

Preduzeće odnosno preduzetnica koja nije koristila sredstva po osnovu odluka komisija Glavnog grada, ili nije aplicirala na neki od konkursa koji su u toku, dužna je da dostavi ovjerenu izjavu o tome.

- Kompanija, odnosno preduzetnica, koja je za realizaciju biznis plana koristila budžetska sredstva po javnom konkursu za podršku ženskom preduzetništvu u prošloj godini, prilaže i izvještaj o realizaciji biznis plana, sa detaljnim opisom faza realizacije i obrazloženjem eventualnih odstupanja, uključujući i finansijski izvještaj sačinjen u skladu sa posebnim propisom - navodi se u pozivu.

Komisija će raspodjelu sredstava izvršiti na osnovu pristiglih prijava na konkurs u skladu sa definisanim kriterijumima.

Informacije o svim pitanjima u vezi konkursa mogu se dobiti svakog radnog dana na telefon 020 625 718 ili mejl danijela.radec@podgorica.me.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.
Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Testiraj besplatno!
Prijavite se na naš dnevni ekonomski bilten koji će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana.
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.
Testiraj besplatno!
Testiraj besplatno!
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima.
Testiraj besplatno!

Ako ste već korisnik, ulogujte se:
Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE
Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE