Izvor: eKapija | Četvrtak, 17.09.2020.| 14:31
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Raspisan poziv za projekte zapošljavanja u manje razvijenim opštinama - Na raspolaganju 2,75 mil EUR

(Foto: aslysun/shutterstock.com)
Ministarstvo ekonomije je raspisalo poziv za dostavljanje prijedloga projekata za podršku zapošljavanju u manje razvijenim opštinama u Crnoj Gori a u okviru Programa EU i CG za zapošljavanje, obrazovanje i socijalnu zaštitu.

- Opšti cilj poziva je smanjenje postojećih regionalnih razlika i pružanje posredne podrške poslodavcima, malim i srednjim preduzećima, da osposobe i zaposle radnu snagu u skladu sa svojim konkretnim potrebama, putem tzv. regrantiranja sredstava od strane opština, biznis asocijacija, Unije poslodavaca, Privredne komore i slično - naveli su u Minisatrstvu ekonomije.

Kako su prenijeli mediji cilj poziva je smanjenje postojećih regionalnih razlika i pružanje posredne podrške poslodavcima, malim i srednjim preduzećima, da osposobe i zaposle radnu snagu u skladu sa svojim konkretnim potrebama. Sve to kroz regrantiranje novca od strane opština, biznis asocijacija, Unije poslodavaca, Privredne komore...

Ukupno će biti dodijeljeno u okviru programa 2,75 mil EUR, a minimalni iznos za jedan grant je 180.000 EUR, a maksimalni 550.000 EUR.

Aplikacioni paket sa Uputstvima za podnosioce prijedloga projekata u kojima se nalazi više detalja o vrijednosti grantova, prihvatljivim aplikantima, kao i projektnim idejama dostupan je na OVOJ internet stranici kao i na stranici.

Rok za dostavljanje prijava je 3. decembar 2020. godine, dok će datum i vrijeme održavanja informativnih sesija biti objavljeni u roku od 15 dana od dana objavljivanja ovog Poziva za podnošenje prijedloga projekata.

Dodatne infromacije dostupne na linku OVDJE.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.