NavMenu

Raspisan poziv za projekte zapošljavanja u manje razvijenim opštinama - Na raspolaganju 2,75 mil EUR

Izvor: eKapija Četvrtak, 17.09.2020. 14:31
Komentari
Podeli
(Foto: aslysun/shutterstock.com)
Ministarstvo ekonomije je raspisalo poziv za dostavljanje prijedloga projekata za podršku zapošljavanju u manje razvijenim opštinama u Crnoj Gori a u okviru Programa EU i CG za zapošljavanje, obrazovanje i socijalnu zaštitu.

- Opšti cilj poziva je smanjenje postojećih regionalnih razlika i pružanje posredne podrške poslodavcima, malim i srednjim preduzećima, da osposobe i zaposle radnu snagu u skladu sa svojim konkretnim potrebama, putem tzv. regrantiranja sredstava od strane opština, biznis asocijacija, Unije poslodavaca, Privredne komore i slično - naveli su u Minisatrstvu ekonomije.

Kako su prenijeli mediji cilj poziva je smanjenje postojećih regionalnih razlika i pružanje posredne podrške poslodavcima, malim i srednjim preduzećima, da osposobe i zaposle radnu snagu u skladu sa svojim konkretnim potrebama. Sve to kroz regrantiranje novca od strane opština, biznis asocijacija, Unije poslodavaca, Privredne komore...

Ukupno će biti dodijeljeno u okviru programa 2,75 mil EUR, a minimalni iznos za jedan grant je 180.000 EUR, a maksimalni 550.000 EUR.

Aplikacioni paket sa Uputstvima za podnosioce prijedloga projekata u kojima se nalazi više detalja o vrijednosti grantova, prihvatljivim aplikantima, kao i projektnim idejama dostupan je na OVOJ internet stranici kao i na stranici.

Rok za dostavljanje prijava je 3. decembar 2020. godine, dok će datum i vrijeme održavanja informativnih sesija biti objavljeni u roku od 15 dana od dana objavljivanja ovog Poziva za podnošenje prijedloga projekata.

Dodatne infromacije dostupne na linku OVDJE.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

U Crnoj Gori predviđena izgradnja 260 km auto-puteva i oko 200 km brzih saobraćajnica

U Crnoj Gori predviđena je izgradnja 260 kilometara auto-puteva i oko 200 kilometara brzih saobraćajnica. Tako će se u narednom periodu nastaviti intezivne aktivnosti Monteputa na daljoj izradi idejnih rješenja, sa fokusom na dionicu autoputa Podgorica - Bar, kao i kreiranja neophodnih preduslova za uključivanje preostale saobraćajne infrastrukture u Prostorni plan Crne Gore. Kako je saopšteno nakon prve sjednice Savjeta za javne

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.