Izvor: Mina | Ponedjeljak, 31.08.2020.| 13:26
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Podrška za preduzetnike - Programske linije Ministarstva ekonomije

(Foto: isak55/shutterstock.com)
Ministarstvo ekonomije pozvalo je sve zainteresovane da se prijave na programsku liniju za razvoj klastera, kako bi kroz udruživanje unaprijedili sopstvene biznis performanse.

- Programskom linijom za razvoj klastera jačamo privredni potencijal Crne Gore podstičući privrednike da udružuju snage - navodi se na Twitter nalogu Ministarstva ekonomije.

Iz Ministarstva su privrednike pozvali i da se prijave na programsku liniju za podsticaj direktnih investicija, kojom se, kako su objasnili, doprinosi stvaranju uslova za razvoj povoljnijeg poslovnog ambijenta u Crnoj Gori, podstiče rast izvoza i stimuliše otvaranje novih radnih mjesta.

Iz Ministarstva su privrednike pozvali i da se do 2. novembra prijave za programsku liniju za podršku malih ulaganja preduzetnika, u cilju kontinuiranog pružanja podrške razvoju preduzetništva i biznisa u Crnoj Gori, kao i animiranju mladih ljudi i žena.

Iz Ministarstva su podsjetili i na ostale programske linije koje nude. Oni su kazali da im je cilj da kroz programsku liniju za podršku internacionalizaciji pruže podršku domaćim preduzećima za predstavljanje njihovih proizvoda i usluga na međunarodnim tržištima i ojačaju njihovu poslovnu saradnju sa međunarodnim partnerima.

- Osim toga, programska linija za modernizaciju prerađivačke industrije ima za cilj jačanje konkurentnosti preduzeća kroz usvajanje novih tehnologija, kako bi se omogućila efikasna upotreba raspoloživih resursa, razvoj novih proizvoda i usluga, kao i otvaranje novih radnih mjesta - naveli su iz Ministarstva.

Podsjetimo, Ministarstvo ekonomije nedavno je raspisalo je javni poziv za dodjelu sredstava za Program za unapređenje konkurentnosti privrede za 2020. godinu. Ovim programom predviđeno je sprovođenje jedanaest programskih linija finansijske podrške, dvije programske linije nefinansijske podrške, kao i četiri programske linije, koje će se uporedo promovisati i sprovoditi. Za program je obezbijeđeno 5,08 mil EUR
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.