NavMenu

Za razvoj preduzetništva u Baru 150.000 EUR

Izvor: eKapija Utorak, 26.05.2020. 15:47
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: ITTIGallery/shutterstock.com)Ilustracija
Komisija za raspodjelu sredstava Opštine Bar raspisala je javni poziv za učešće u Programu podsticaja razvoja preduzetništva kroz finansijsku podršku, za koji je opredijeljeno 150.000 EUR.

- Ovaj program kreiran je u cilju podrške započinjanju sopstvenog biznisa, unapređenju postojećeg poslovanja i otvaranju novih radnih mjesta kroz pružanje potpore u vidu subvencija za biznis planove aplikanata - navodi se u saopštenju barske Opštine.

Iz budžeta Opštine Bar za podsticaj razvoja preduzetništva po pozivu opredijeljeno je 150.000 EUR, a najviši iznos dodijeljenih sredstava po odobrenom biznis planu je 5.000 EUR.

- Pravo da se prijave na javni poziv imaju nezaposleni koji se nalaze na evidenciji Zavoda za zapošljavanje – Biro rada Bar, preduzeća i preduzetnici koji su registrovani u Centralnom registru privrdnih društava (CRPS) sa sjedištem na teritoriji Opštine Bar, kao i potencijalni preduzetnici koji žele da razviju svoju biznis ideju i započnu samostalno poslovanje - dodaje se u saopštenju.


Info dan za sva pitanja u vezi sa javnim pozivom biće organizovan 10. juna u zgradi Opštine Bar od devet do 14 sati. Poziv za raspodjelu sredstava otvoren je 45 dana, odnosno do 8. jula.

Detalje poziva možete vidjeti na sajtu Opštine Bar.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Energija

Data saglasnost na projekat povećanja energetske efikasnosti u domaćinstvima

Vlada je na današnjoj sjednici dala saglasnost za projekat povećanja energetske efikasnosti u domaćinstvima. Ministar energetike i rudarstva, Saša Mujović, objasnio je da povećanje energetske efikasnosti znači ekonomičnije i racionalnije korišćenje resursa. - Povećanje energetske efikasnosti možemo doživjeti kao značajno sredstvo kako da smanjimo naše mjesečne izdatke po osnovu utrošene električne energije - rekao je Mujović.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.