NavMenu

Za pomoć poljoprivrednicima Opština Kolašin opredijelila 70.000 EUR

Izvor: Vijesti Utorak, 24.03.2020. 11:03
Komentari
Podeli
(Foto: branislavpudar/shutterstock.com)
Programom podsticajnih mjera za poljoprivredu planirano je da se ove godine iz kase Opštine Kolašin opredijeli 70.000 EUR.

Najviše novca, blizu 30.000 EUR, odnosi se na podršku za nabavku mehanizacije za sakupljanje sijena, te fotovoltažnih sistema i agregata na katunima.

Po 10.000 EUR je iznos podrške poljoprivrednicima za adaptaciju objekata za proizvodnju na svojim gazdinstvima i otpočinjanje bavljenjem stočarstvom.

Ostatak novca biće raspodijeljen na mjere upravljanja rizicima u oblasti poljoprivrede, podršku lovačkom društvu, nabavku aparata za mužu...

Kako piše u programu, ciljevi podrške su povećanje prozvodnje i kvaliteta mlijeka, kao i unaprjeđenje kvaliteta mliječnih proizvoda.

Problem nestabilnog kvaliteta stočarskih proizvoda prepoznat je kao jedan od glavnih u toj oblasti.

Među razlozima za podršku je i loša infrastruktura na katunima, kao i poboljšanje u objektima u kojima se obavlja proizvodnja.

Budžet za pljoprivredu ove godine za 23.000 EUR je veći nego lani.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Saobraćaj, IT, Telekomunikacije

Olakšica za vozače: Uz elektronsku naplatu putarine, uskoro bez zadržavanja na putevima u Srbiji

Vozačima u Crnoj Gori, uskoro će biti dostupna mogućnost da sa sopstvenim tag uređajem elektronski plaćaju putarinu kako u Crnoj Gori tako i na cestama u Srbiji, što će značiti manje zadržavanje i brži protok saobraćaja. Kako za portal Kolektiv me objašnjava Ana Palibrk iz preduzeća Monteput, riječ je platfortmi Toll for all (T4A) – Putarina za sve, koja podrazumijeva da se sa jedinstvenim tag uređajem može putovati kroz više

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.