Izvor: eKapija | Petak, 13.03.2020.| 12:13
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Podrška mladim poljoprivrednicima - Maksimalno 10.000 EUR po odobrenom biznis planu

(Foto: branislavpudar/shutterstock.com)
Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja raspisalo je javni poziv za dodjelu podrške pokretanju poslovanja mladih poljoprivrednika za 2020. godinu.

Pravo na ovu podršku imaju poljoprivrednici starosti od 18 do 35 godina, koji ispune ostale uslove propisane javnim pozivom.

Investicije koje se mogu podržati kroz ovaj poziv su kupovina domaćih životinja, pčelinjih društava, sjemenskog i sadnog materijala; izgradnja plastenika; adaptacija i/ili rekonstrukcija objekata, plastenika i drugih pomoćnih objekata; podizanje novih i/ili revitalizacija i modernizacija postojećih višegodišnjih zasada; nabavka namjenske opreme i mehanizacije; nabavka košnica; nabavka sistema za navodnjavanje; nabavka protivgradnih mreža.

Podrška se odobrava za primarnu poljoprivrednu proizvodnju, i to za višegodišnje zasade (voćarstvo, vinogradarstvo, maslinarstvo); višegodišnje ljekovito i aromatično bilje; povrtarsku proizvodnju i stočarstvo (uključujući pčelarstvo).

Podrška se odobrava i za nabavku mehanizacije u maksimalnom iznosu do 5.000 EUR. Za nabavku stoke podrška se odobrava u maksialnom iznosu i to do 2.000 EUR po grlu za steone junice u čistoj rasi, do 200 EUR po grlu za jagnjice u čistoj rasi, do 250 EUR po grlu za jarice u čistoj rasi i do 400 EUR po grlu za nazimce u čistoj rasi.

Učešće budžetskih sredstava je 100%, odnosno maksimalno do 10.000 EUR po odobrenom biznis planu i po jednom mladom poljoprivredniku. Podrška će se isplaćivati u ratama, u zavisnosti od dinamike sprovođenja aktivnosti opisanih u biznis planu.

Trajanje Javnog poziva je od 13. marta do 25. aprila 2020. godine.

Više informacija možete vidjeti OVDJE.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.