NavMenu

Za nabavku poljoprivredne mehanizacije podrška do 50% investicije

Izvor: eKapija Srijeda, 11.03.2020. 15:23
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: boyan1971/shutterstock.com)Ilustracija
Poljoprivredni proizvođači od danas mogu podnositi zahtjeve za bespovratnu podršku za nabavku mehanizacije, priključaka i opreme, kroz javni poziv objavljen kroz agrobudžet za 2020. godinu.

- Kroz ovaj poziv poljoprivredna gazdinstva imaju mogućnost da uz bespovratnu podršku do 50% vrijednosti investicije modernizuju i olakšaju rad uz kupovinu jednoosovinskih pogonskih mašina, kao što su motokultivatori, motokosačice, i priključci za ove mašine. Iskustva iz prethodnih tri godine od kada se primjenjuje ova mjera podrške pokazuju izuzetno veliko interesovanje naših proizvođača - saopšteno je iz Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja.

Predmet podrške su i priključci za dvoosovinske mašine, kao što su traktorske kosačice, plugovi, freze, tanjirače, drljače, sjetvospremači, sijačice, sadilice, rasipači mineralnog đubriva, rasturači stajnjaka, prskalice, berači, vadilice, prikolice i slično.

Korisnici podrške kroz ovaj javni poziv su fizička ili pravna lica koja su upisana u Registar poljoprivrednih gazdinstava i odnose se na sektore stočarstva, krmnog bilja, vinogradarstva, voćarstva, maslinarstva, zatim ratarstva, povrtarstva i ljekovitog bilja.


Podrška se obezbjeđuje u iznosu do 50% od vrijednosti investicije, a ne više od 2.500 EUR po podnesenom zahtjevu. Nakon realizovane investicije, odnosno kupljene mehanizacije, poljoprivredni proizvođači dostavljaju zahtjev za odobravanje podrške sa propratnom dokumentacijom koja je definisana pozivom. Nakon izvršene administrativne i terenske kontrole od strane Ministarstva podrška se isplaćuje korisnicima.

Proizvođači mogu dostavljati zahtjeve do 13. aprila 2020. godine. Javni poziv će se završiti ranije, ako ukupna visina podrške, na osnovu pristiglih zahtjeva, prevaziđe budžetom planirani godišnji iznos, rečeno je iz Ministarstva.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

16.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj, Turizam, sport, kultura

Nova sezona, stari problemi: Fali sezonaca, inspektora, granične policije, parking prostora, boljih saobraćajnica

Nedostatak sezonske radne snage, autobuskog prevoza sa podgoričkog aerodroma od centra Glavnog grada, neriješeno pitanje buke i čistoće, loša saobraćajna povezanost, saobraćajne gužve i gužve na graničnim prelazima, nedovoljan broj službenika granične policije na primorja, nemogućnost strancima da plate parking mjesta SMS-om, neadekvatan inspekcijski nadzor, izostanaka organizovane pripravnosti pojedinih domova zdravlja

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.