NavMenu

Raspisan poziv za projekat "Vaučer za konkurentnost", prijave do 30. juna

Izvor: eKapija Subota, 07.03.2020. 12:37
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Stock-Asso/shutterstock.com)Ilustracija
U okviru tekućeg projekta "Unapređenje poslovnog okruženja i konkurentnosti privatnog sektora Crne Gore" koji se finansira iz sredstava Instrumenta pretpristupne podrške za 2014. godinu (IPA 2014) i sprovodi od strane francuskog konzorcijuma Expertise France u saradnji sa Ministarstvom ekonomije, objavljen je javni poziv za podnošenje prijava na pilot program "Vaučer za konkurentnost".

Cilj pilot programa je poboljšanje konkurentnosti privatnog sektora u Crnoj Gori kroz omogućavanje ekspertkih usluga preduzećima u započinjanju ili sprovođenju početnih faza inovacije, kao i digitalne transformacije.

Pilot program "Vaučer za konkurentnost" podrazumijeva direktno finansiranje savjetodavnih usluga koje predloži aplikant. Pihvatljivi troškovi su troškovi usluga tehničke ili naučne prirode za preduzeća iz za procese unaprijeđanja rada, inovacije i digitalne transformacije, a u cilju poboljšanja proizvodnje, komercijalizacije i upravljanja.

Maksimalno trajanje usluge je 3 mjeseca. Iznos vaučera je od 1.000 do 8 000 EUR u zavisnosti od tipa podrške. Maksimalan iznos ko-finansiranja savjetodavnih usluga kroz vaučere je 80% iznosa usluge. Iznos vaučera se uplaćuje direktno pružaocu usluge, ne preduzeću.

Javni poziv je otvoren za mala i srednja preduzeća (po evropskoj definiciji), registrovana u Crnoj Gori, izuzev preduzeća iz sektora turizma.

Zahtjeve treba poslati na mail adresu Expertise France eu-montenegro.project@expertisefrance.fr ili poštom, najkasnije do 30. juna 2020 u 12 sati.

Aplikacioni paket i detaljniju informaciju o uslovima poziva možete preuzeti na zvaničnoj stranici BeSME projekta.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Turizam, sport, kultura

Otvoreni i zatvoreni i olimpijski bazen, teretana, restoran, SPA centar... - Šta će sve imati budući kompleks akvatik centra u Baru

Kompleks akvatik centra u Baru gradiće se na parceli od preko 18.000 kvadrata, imaće olimpijski bazen, pomoćni bazen, otvoreni baze, te kompezacioni i bazen za dezinfekciju nogu. Uz to, planirani su i dodatni sadržaji koji će dodatno obogatiti ponudu nacionalnog akvatik centra, ali i omogućiti organizaciju velikih sportskih događaja u Baru. Podsjetimo, Opština je raspisala tender za izradu idejnog rješenja, nakon što je nedavno od

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.