Izvor: eKapija | Utorak, 25.02.2020.| 13:49
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Predstavljen program grantova za zapošljavanje - Bespovratna podrška od 3.000 do 7.500 EUR i nova radna mjesta

Ilustracija (Foto: Pressmaster/shutterstock.com)
Nije nemoguća i previše komplikovana misija da bespovratno dobijete od 3.000 do 7.500 EUR. Biće organizovana obuka za izradu biznis plana a taj proces će pomoći i lokalna uprava. Dobra biznis ideja, odgovoran odnos, zajednički napor svih zainteresovanih i eto zaposlenja i radnog mjesta.

Ovo su poruke sa prezentacije "Programa grantova za zapošljavanje" koja je održana u Kolašinu. Direktor Zavoda za zapošljavanje, Suljo Mustafić je podsjetio da je Ministarstvo rada i socijalnog staranja, obezbijedilo Zavodu za zapošljavanje prvi direktni grant iz predpristupnih fondova EU od 3,5 mil EUR i to kroz Program za zapošljavanje, obrazovanje i socijalnu zaštitu.

- Razvoj preduzetništva, samozapošljavanje i početak sopstvenog biznisa, prilike su za otvaranje novih radnih mjesta. Na usluzi smo nezaposlenim licima da pokrenu i razviju svoj biznis pogotovo na sjever države gđe ih je najviše bez posla. Drugi javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava za samozapošljavanje od 3.000 do 7.500 EUR, biće raspisan krajem marta. Mogućnost da se prijave imaće nezaposleni koji su na evidenciji Zavoda, najmanje četiri mjeseca sa naglaskom na mlade, žene i dugoročno nezaposlene. Bespovratna podrška od 3.000 do 7.500 EUR, uslovljena je kvalitetnim biznis planom i može poslužiti kao početni kapital za razvoj biznis ideja - istakao je Mustafić.

Milosav Bulatović, predsjednik opštine kazao je da interesovanje za projekte koje nudi Zavod postoji i smo svi na zajedničkom zadatku da dođemo do konačnog cilja a to je – novo radno mjesto.

- Na taj način realizujemo suštinu naše politike a to je razvoj Kolašina i povećanje kvaliteta života.Zbog toga kao lokalna uprava, želimo biti partner Zavodu za zapošljavanje. Siguran sam da u našoj opštini ima dosta razvojnih modela kojih će biti još više kada se završe velike državne investicije a jedna od njih je i auto put.Podstičemo kreativnost i usmjeravamo je ka resursima koje imamo a to su prije svega turizam, poljoprivreda i prerađivačka industrija. Svaki kreativni Kolašinac koji krene u partnerstvo sa Zavodom za zapošljavanje, imaće podršku lokalne uprave - najavio je Bulatović, a navodi se na sajtu Opštine Kolašin.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.