NavMenu

Konkurs za vinogradare - Za autohtone sorte država plaća 60% ukupne investicije

Izvor: eKapija Srijeda, 12.02.2020. 14:06
Komentari
Podeli
(Foto: Cirkovic Milos/shutterstock.com)
Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja objavilo je javni poziv za dodjelu podrške investicijama u vinogradarstvu i vinarstvu za ovu godinu, sa ciljem da se podstakne zasnivanje novih zasada vinove loze i modernizacija vinograda i vinskih podruma.

Korisnici podrške su poljoprivredna gazdinstva koja moraju biti upisana u registar poljoprivrednih gazdinstava i Vinogradarski registar, a ukoliko su pravna lica neophodno je da im je primarna djelatnost iz sektora - poljoprivreda, šumarstvo i ribarstvo, u skladu sa Zakonom o klasifikaciji djelatnosti.

Maksimalna prihvatljiva investicija iznosi 10.000 EUR, maksimalna podrška iznosi 50% ukupne vrijednosti investicije, odnosno do 60% vrijednosti investicije za zasnivanje zasada od autohtonih sorti vinove loze. Dodatnih 5% podrške, odnosno maksimalno 65% imaće oni koji su osigurani po osnovu poljoprivrede.

Maksimalna visina podrške za poljoprivredno gazdinstvo iznosi 5.000 EUR u toku godine. Minimalna vrijednost investicije je 500 EUR.


Zahtjevi za podršku po osnovu ovog javnog poziva mogu se dostavljati do 1. novembra 2020. godine.

Takođe, vinogradari i vinari imaju mogućnost da istovrmeno iskoriste i brojne druge mjere bespovratne podrške iz agrobudžeta u cilju unapređenja proizvodnje i uslova na gazdinstvu, a imaju i subvencije po hektaru koje su ove godine povećane na 200 EUR po hektaru, uz dodatnih 10 EUR po hektaru za mlade poljoprivrednike, do 40 godina.



Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Saobraćaj

Biće rekonstruisani svi pružni prelazi od Bara do granice sa Srbijom

U naredne dvije godine svi pružni prelazi od Bara do granice sa Srbijom biće rekonstruisani, saopštio je ministar saobraćaja i pomorstva Filip Radulović. U emisiji "Dobro jutro Crna Goro" kazao je da upravo prelazi na prugama predstavljaju veliki problem kada je riječ o bezbjednosti u željezničkom saobraćaju . - Podaci su, nažalost, alarmantni. U zadnjih šest godina došlo je do 319 vanrednih događaja, od čega 21 sa smrtnim

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.