NavMenu

Za uvođenje standarda u proizvodnji hrane bespovratna podrška do 4.000 EUR

Izvor: eKapija Utorak, 11.02.2020. 14:53
Komentari
Podeli
(Foto: sezer66/shutterstock.com)
Za uvođenje standarda kvaliteta i bezbjednosti hrane, bez kojih se ne može zamisliti ozbiljan nastup na tržištu, crnogorski proizvođači mogu dobiti bespovratnu podršku u iznosu do 50% ulaganja.

Podršku ove vrste mogu ostvariti prijavljivanjem na javni poziv za uvođenje, sertifikaciju i resertifikaciju sistema kvaliteta i bezbjednosti hrane u 2020. godini, koji je objavilo Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja i koji je jedan u nizu javnih poziva za bespovratnu podršku poljoprivrednim proizvođačima i prerađivačima kroz agrobudžet za 2020. godinu.

Namjena podrške je nadoknada dijela troškova za uvođenje, sertifikaciju i resertifikaciju sistema kvaliteta i bezbjednosti hrane: ISO 22000, GLOBALGAP, BRC, IFS, FSSC 22000, GOST-R, HALAL, KOSHER.

Pravo na ovu podršku imaju pravna lica i preduzetnici, kojima je pretežna djelatnost proizvodnja i promet poljoprivredno prehrambenih proizvoda i hrane za životinje, koji su upisani u registre Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja, zavisno od sektora proizvodnje i vrste proizvoda i/ili registre Uprave za bezbjednost hrane, veterinu i fitosanitarne poslove.

Maksimalna podrška iz agrobudžeta je do 50% ukupnih troškova uvođenja, sertifikacije, resertifikacije, a najviše do 4.000 EUR.


Prihvatljive su investicije realizovane od 01. januara 2020. godine do datuma podnošenja prijave. Krajnji rok za podnošenje prijave je 15. novembar 2020. godine.

Uvođenje standarda kvaliteta i bezbjednosti hrane u proizvodnji poljoprivredno - prehrambenih proizvoda je preduslov za podizanje kvaliteta i dalji rast konkurentnosti domaćih proizvođača, a sve u cilju poboljšanja plasmana na domaćem tržištu i izvoznih mogućnosti.

Više informacija o javnom pozovu možete vidjeti OVDJE.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Energija

Data saglasnost na projekat povećanja energetske efikasnosti u domaćinstvima

Vlada je na današnjoj sjednici dala saglasnost za projekat povećanja energetske efikasnosti u domaćinstvima. Ministar energetike i rudarstva, Saša Mujović, objasnio je da povećanje energetske efikasnosti znači ekonomičnije i racionalnije korišćenje resursa. - Povećanje energetske efikasnosti možemo doživjeti kao značajno sredstvo kako da smanjimo naše mjesečne izdatke po osnovu utrošene električne energije - rekao je Mujović.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.