NavMenu

Ministarstvo poljoprivrede pozvalo sedam opština da konkurišu za sredstva za unaprjeđenje ruralne infrastrukture

Izvor: eKapija Utorak, 04.02.2020. 08:38
Komentari
Podeli
(Foto: ITTIGallery/shutterstock.com)
Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja objavilo je javni poziv opštinama Nikšić, Šavnik, Žabljak, Mojkovac, Bijelo Polje, Berane i Petnjica za dostavljanje zahtjeva za podršku razvoju lokalne ruralne infrastrukture - putna i vodna infrastruktura za 2020. godine, koji će se sufinansirati kroz Projekat razvoja klastera i transformacije ruralnih područja.

Kroz ovaj javni poziv podržavaju se investicije u vodosnabdijevanje seoskog stanovništva, objekte za napajanje stoke i navodnjavanje usjeva, izradu rezervoara za tehničku vodu, kao i izradu asfaltne putne infrastrukture.

Maksimalni iznosi investicija u snabdijevanje vodom ruralnih područja, koje se mogu sufinansirati, iznosi 100.000 EUR dok maksimalni iznos investicija u lokalne puteve iznosi 200.000 EUR.

Investicije moraju biti realizovane u područjima koja su povezana sa klasterima lanca vrijednosti u okviru četiri oblasti poljoprivredne proizvodnje koje su prepoznate u samom Projektu razvoja klastera i transformacije ruralnih područja: proizvodnja malina i drugog bobičastog voća, sjemenski krompir, meso (ovčarstvo, kozarstvo i govedarstvo), kao i mlijeko i drugi mlječni proizvodi (ovčarstvo, kozarstvo i govedarstvo).


Rok za podnošenje zahtjeva za odobravanje projekata po osnovu ovog javnog poziva je do 24. februara 2020. godine.

Više informacija o javnom pozivu možete vidjeti OVDJE.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

14.04.2024.  |  Finansije, Turizam, sport, kultura

Boravišna taksa biće veća, više novca će dobiti NTO

Ministarstvo turizma, ekologije, održivog razvoja i razvoja sjevera formiralo je radnu grupu za izradu nacrta izmjena i dopuna Zakona o boravišnoj taksi, kojim će se povećati iznos ove naknade koja ulazi u cijenu smještaja za turiste i na novi način definisati raspodjela tog prihoda između opštinskih turističkih organizacije, Nacionalne turističke organizacije i opštinskih i državnog budžeta. To je saopšteno iz ovog resora na

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.