Izvor: eKapija | Srijeda, 25.09.2024.| 14::20
Izdvojite članak Odštampajte vijest

MonteGames

Organizator: MonteGames

25.10-26.10.2024 , Tivat
(Foto: Pixabay/superanton)

MonteGames konferencija, najveći događaj u Crnoj Gori koji okuplja proizvođače video igara, developere i investitore, održaće se 25. i 26. oktobra 2024. godine u auditorijumu Doma Vojske u Porto Montenegru, a učešće je besplatno.


Konferencija će okupiti preko 500 profesionalaca iz industrije razvoja igara, pružajući jedinstvenu priliku za diskusiju o budućnosti industrije, razmjenu ideja i stvaranje novih poslovnih mogućnosti.


MonteGames Konferencija dolazi u ključnom trenutku za crnogorski sektor razvoja igara, koji je tokom 2023. godine ostvario prihod veći od 20 mil EUR, a predviđa se da će industrija nastaviti da raste u narednim godinama. Konferencija će omogućiti učesnicima da se povežu sa svjetskim stručnjacima, predstave svoje igre i direktno čuju od lidera industrije o tome kako Crna Gora može postati značajan centar za game development na Balkanu.

Među učesnicima konferencije naći će se predstavnici lokalnih ali i svjetskih kompanija kao što su Yodo1 Games, Unity, Xsolla, Raw Fury, Azur Games, Belka Games, Playrix, 3Hills, Zuno Games i mnoge druge. Prisustvo ovih kompanija MonteGames konferenciju svrstava u kalendar nezaobilaznih godišnjih regionalnih ali i evropskih događaja iz industrije.